Annons

Annons

Annons

Fotboll

Triss i ramträffar för Kubikenborg – som tog ny poäng efter tränarbytet: "Bjuder bort segern"

Bert Ståhlberg och Lars Fröberg har fått fart på poängproduktionen för Kubikenborg. Segern mot Ope följdes upp med 2–2 (1–1) borta mot Björna på lördagen. "Jag tycker att vi bjuder bort segern", säger Ståhlberg.

Lite mindre än två veckor har gått sedan Kubikenborg fick nytt blod på ledarsidan – efter 0–3 mot Stöde klev Anders Strandlund och Henri Sjödal ut och in kom de välkända ansiktena Bert Ståhlberg och Lars Fröberg.

Bert Ståhlberg har plockat fyra poäng på två matcher vid rodret för Kubikenborg.

Bild: Mårten Englin

Med firma Ståhlberg/Fröberg snittar Kubikenborg nu två poäng per match.

– Vinner man hemma och kryssar borta – ja då hänger man kvar, konstaterar Bert Ståhlberg efter 2–2 på bortaplan mot nykomlingen Björna.

Annons

När krutröken hade lagt sig på konstgräset på Norbergsvallen i Björna var Ståhlberg inte helt nöjd. Hans lag hade en hel drös med lägen som inte förvaltades – inte minst sköt laget i virket tre (!) gånger i första halvlek. Den ende i Kuben som hittade rätt under den 45-minutaren var Ville Bondén som kvitterade kort efter att Björna fått en drömstart.

Annons

Hittade rätt gjorde även Haris Hadzic omgående i den andra halvleken, fint framspelad av Said Gavador, kantspringaren som var väldigt företagsam under den första timmen och låg bakom mycket av Kubens anfallsspel.

SE OCKSÅ: ST.nu sände mötet mellan Björna och Kubikenborg. Som inloggad premium-kund kan du se det i efterhand här.

Med den fina första halvleken i ryggen och Hadzics tidiga ledningsmål i andra var känslan att Kuben skulle koppla grepp om tillställningen – men i stället replikerade Björna snabbt och gjorde 2–2 i en handvändning.

Det resultatet stod sig sedan, men chanser saknades inte för mål åt båda hållen.

– När de gör 2–2 försvinner vi ur matchen i 20-25 minuter, då tar de över fullständigt. Men sista tio tycker jag att vi kommer igen och skapar en hel del. Sett över nittio minuter är jag inte nöjd med en poäng – då vill jag ha tre, säger Bert Ståhlberg.

Kuben har nu skrapat ihop sju poäng – för två omgångar sedan stod de på tre.

– Det här laget hade siktat högre än de visade i början. Om man har gjort det och det börjar häxa i inledningen på våren är det klart att alla funderar. Men jag tycker ändå att det har varit bra fart och god stämning under den tiden jag har varit med, säger Bert Ståhlberg.


Jon Häggqvist

0660-29 55 41
jon.haggqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan