Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Christina Forsberg ny generaldirektör för CSN

Regeringen utsåg på torsdagen Christina Forsberg till ny generaldirektör för CSN i Sundsvall.

Christina Forsberg, ny generaldirektör för CSN.

Bild: Johan Lygrell

Den förre kronofogden och länspolismästaren i Gävleborg har varit tillförordnad GD på Centrala studiestödsnämnden sedan i höstas.

Läs också: Hon kan utses till Årets chef.

Annons

Annons

Gymnasieminister Aida Hadzialic tycker att hennes bakgrund är passande, eftersom en av CSN:s uppgifter är att driva in obetalda studieskulder från personer som bor utomlands.

Det handlar om nio miljarder kronor.

– CSN är ryggraden i utbildningssystemet, men det är samtidigt ingen välgörenhetsorganisation. Därför är jag glad att kunna anställa en person som Christina Forsberg som bland annat varit indrivningschef på Kronofogden samt länspolismästare. Hon har också visat prov på god yrkesskicklighet i sin roll som vikarierande generaldirektör, säger ministern i ett uttalande.

CSN har intensifierat arbetet med att få in pengarna och även drivit framgångsrika rättsåprocesser i USA.

– Länderna måste hjälpa varandra, därför känns det bra att vi nyligen skrivit nya avtal med Storbritannien och Nederländerna om att lämna ut adressuppgifter till varandra, berättar Christina Forsberg.

Något liknande avtal med USA har man dock inte, ännu.

Hon hoppas också att man i framtiden ska kunna kunna teckna avtal med andra länder om att hjälpa varandra med indrivning av lånen.


Tommy Lindberg

060–19 71 53
tommy.lindberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan