Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Efter branden i Jättendal – tekniker från Gävle gör en första undersökning

Tekniker från Gävle påbörjar i dag den första tekniska undersökning i Jättendal efter branden, där en person befaras död.

Natten till lördag larmades brandkår, polis och ambulans till en brinnande fastighet i Jättendal. Trots misstanke om att en person fanns i huset tvingades brandmännen avbryta rökdykningen på grund av för höga temperaturer.

Läs mer: De tvingades avbryta rökdykningen trots misstanke om att en person fanns i huset

Annons

Annons

Tekniker befinner sig i dag på platsen för att göra en första teknisk undersökning.

– Troligtvis kommer de bara kunna göra en mindre undersökning på grund av att det fortfarande är för hett för att beträda brandplatsen, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl på polisen i Gävleborg.

Läs mer: Villa i Jättendal totalförstörd i kraftig brand – en person saknas

Det krävs att platsen svalnar för att en mer utförlig teknisk undersökning ska kunna äga rum. Då kommer teknikerna att försöka hitta orsaken till branden och efterforska om det finns något spår av en person i brandresterna.

Bildmontage.

Hur lång tid det tar innan det arbetet kan sätta igång är svårt att svara på.

– Jag pratade med en hundförare, för det här kommer att ske delvis med hjälp av hund eftersom att de söker efter en eventuellt avliden person. Och han sa att det åtminstone brukade ta fyra till fem dagar innan det har svalnat tillräckligt mycket för att en hund ska kunna beträda platsen, säger Peter Hultqvist.

Annons

Hundföraren berättade att han även varit inblandad i ärenden där det tagit ett par veckor innan de kunnat genomföra undersökningen. I dessa fall ska takplåtar lagt sig över vissa områden, någonting som bildat platser som kan liknas vid kolmilor.


Tove Sahlin

010-709 85 23
tove.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan