Annons

Annons

Annons

Multisportplan i Ånge

Efter pensionärernas satsning – nu kan Ånge också få multisportarena

Ånge Hockeys seniorer gjorde slag i saken, och sökte pengar till en multisportarena. Med 200 000 kronor från Idrottslyftet på väg verkar det nu hoppfullt.

Text: 

I Fränsta har man nyligen fått en multisportarena.

Bild: Sebastian Mårtensson

Allt började med en studiecirkel där gamla hockeyhjältar från Ånge samlades för att skriva Ånge hockeys historia.

Idén föddes om att skaffa en multisportanläggning för ungdomars spontanidrott. Nu har Ånge IK vänt sig till Idrottslyftet för ett bidrag på 200 000 kronor.

Annons

Annons

– Våra seniorer, pensionerade spelare och gamla ledare, har sökt och roddat med hela det här projektet. Vi fick först avslag från Allmänna arvsfonden, men nu ser det bättre ut, säger Torbjörn Pettersson, ordförande för Ånge IK.

På kommunen är man positiv till idén och beslut ska tas på kommunstyrelsen i slutet av juni.

– Det här passar som hand i handske för oss, vi har sagt att vi ska rusta våra skolgårdar och och göra dem attraktivare, säger kommunalrådet Sten-Ove Danielsson.

Arenan kommer, om planerna går i lås, ligga på grusplanen mellan Bobergsgymnasiet och Minervaskolan, en yta som Sten-Ove tycker är idealisk för en multisportarena.

– Tack vare att det har kommit många asylsökande har vi många barn i våra skolor och då är det viktigt att utemiljön är bra. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den, och då vill vi så klart ha den så centralt som möjligt, säger Sten-Ove.

Den tilltänkta arenan liknar den som nyligen invigts i Fränsta, med skillnaden att den är lite mindre. Volleyboll, tennis, basket och innebandy är några av sporterna den är utrustad för. Precis som i Fränsta ska man spola den vintertid för att kunna nyttja den som skridskobana och en lite mindre variant av hockeyrink.

Läs också: Fränstas multisportarena äntligen öppnad – nu väntar invigning

Annons


Mårten Englin

060–19 71 49
marten.englin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan