Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Hård S-kritik mot Jacke Sjödin efter Skulefestivalen: "Han späder på politikerföraktet"

Jacke Sjödin raljerade och dumförklarade landstinget i sjukhusfrågan som konferencier på Skulefestivalen. Det menar flera socialdemokratiska politiker i publiken som reagerar starkt mot hans framträdande på scenen.

Jan-Olov Häggström (S), vice ordförande i landstingsstyrelsen, satt i publiken i Skule och är upprörd.

Jan-Olov Häggström (S) kritiserar Jacke Sjödin.

Bild: Jennie Johansson

– Jacke var inte bara rolig. Många landstingspolitiker som var på plats blev otroligt illa berörda. Han pratade om hur puckade vi var och att vi höll på att lägga ner sjukhus i både Ö-vik och Sollefteå.

– Så jag sökte upp honom i paus. Vi hade ett jättebra samtal. Han ska ringa mig till veckan så han får veta mer om vad vi gör, säger Jan-Olov Häggström.

Läs också: Från vistradition till rock – Skulefestivalen har något för alla

Annons

Annons

Läs också: Välavvägd blandning på Skulefestivalens första dag

Häggström framhåller att han har stor förståelse för den oro många boende i Västernorrland känner och att politiker får tåla lite stryk.

– Att han kritiserar landstingsledningen är väl bara att tugga i sig. Men när han pekade ut landstingsdirektören också blev det så personligt, menar han.

Monica Fällström (S) kritiserar Jacke Sjödin.

Bild: Gunnar Stattin

Monica Fällström (S), landstingsledamot och politisk sekreterare, reagerar i ett mejl direkt till Jacke Sjödin.

"En sak bekymrar mig och gör mig ledsen. Att du ger dig in i debatten om Sollefteå sjukhus enbart med känslomässiga och raljerande argument. Det gör oss politiker chanslösa och späder på politikerföraktet, något aktionsgruppen för "Bevara Sollefteå sjukhus" mycket framgångsrikt lyckats med", skriver hon i mejlet.

– Med det vill jag säga att vi politiker har inte en chans att vare sig förklara eller försvara besluten och blir på det viset förklarade som dumma och ointelligenta och föremål för raljerande och skrattade åt, säger Monica Fällström.

Jacke Sjödin uppger att han har fått fler reaktioner åt andra hållet, uppskattande och glada röster.

Annons

Jacke Sjödin, här med Helen Sjöholm på Hullsta Gårds jubileum i mars.

Bild: Stefan Sundkvist

Annons

– De tycker jag var modig och stod på sjukhusräddarnas sida, att det var en röst som behövs för att göra det jämnt i debatten. Mycket folk hörde av sig. Det var roligt.

– Jag kan mycket väl haft något sakfel och trampat på någon tå. Men jag är från min horisont som underhållare inne på att stötta den opinion som slåss med näbbar och klor för att få så stora delar som möjligt av sjukhuset kvar, säger han.

Du gick inte för långt eller över någon gräns?

– Det kan jag inte svara på. Men jag föraktar verkligen inte politiker. Jag högaktar dem. De har ett svårare jobb än jag. Det är lätt att stå och gasta på en scen. De ska lösa det hela.

– Och det är aldrig någonsin min mening att göra människor illa. Jag försöker alltid hålla mig på rätt sida.

Lite extra sved det kanske för S-politikerna just på lördagen då även statsminister Stefan Löfven besökte festivalen.

– Han såg ut att må gott. Honom har jag träffat flera gånger förut. Jag tror vi är kontanta med varann, säger Jacke Sjödin.

Läs också: Jacke Sjödin, 50 år: "Att skriva är det roligaste som finns"


Klas Leffler

0611-55 48 30
klas.leffler@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan