Annons

Annons

Annons

Selånger

Byggstart för pilgrimscentret i Selånger – kommunen skjuter till tre miljoner

Det planerade Pilgrimscentret vid Selånger kyrka har länge varit en dröm för Selångers församling. Nu skjuter kommunen till tre miljoner till byggandet av centret som planeras stå färdigt 2021.

Pilgrimcentret kommer stå i närhet till Selångers kyrka.

Sundsvalls Tidning har tidigare berättat om det planerade bygget av ett Pilgrimscenter vid Selånger kyrka. Nära kyrkan ligger startpunkten för S:t Olavsleden som rör sig från Selånger i Sundsvall till Trondheim i Norge och tanken är att centret ska ligga i en loge i närhet till startpunkten. Nu har kommunen gått in med tre miljoner till uppbyggnaden av ett nytt center vilket gör att nästa steg kan tas.

Annons

Annons

– Vi har jobbat länge med att genomföra centret. Vi har byggt en modern maskinhall för att frigöra logen vi ska bygga centret i och en arkitekt har ritat upp hur centret kommer se ut. De här tre miljonerna säkerställer byggandet och gör att vi kan sätta spaden i backen, säger Johanna Wenner, kyrkorådets ordförande i Selångers församling.

Selångers församling har i flera arbetat med att samla medel till byggandet. Kalkylen är att det hela kommer kosta runt 20 miljoner kronor. Drömmen är att allting ska stå klart 2021 när Sundsvalls stad fyller 400 år. Byggstarten kommer ske under nästa år.

– Det här kommer betyda mycket för Sundsvall och alla orter längs med leden. Ett center gör att fler får upp ögonen för leden och redan idag är det många pilgrimsvandrare från Holland och Tyskland som kommer hit. Det kommer bli ett lyft för turismen i Sundsvall, säger Johanna Wenner.

Läs också: Nytt pilgrimscenter ska sätta Selånger på kartan


Anton Äng

060-19 71 82
anton.ang@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan