Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Han lanserar videotjänst riktad mot svensk HBTQ-publik: "Efterfrågan finns absolut"

Jimmy Sehlin från Sundsvall lanserade under Stockholm Pride en Netflix-liknande videotjänst med fokus på svensk HBTQ-publik. Tjänsten tillhandahåller målgruppsanpassad dokumentär och spelfilm, en kategori som han menar eftersätts av de stora bolagen.

Läs också: Pridetåget slog publikrekord: "Det känns helt underbart"

Jimmy Sehlin är verksamhetschef för Gazenet AB.

Bild: Privat/TT (montage)

Han har jobbat med TV i större delen av sitt yrkesverksamma liv. Efter medieprogrammet bar vägen vidare till Sundsvalls lokala TV4-redaktion för att senare leda vidare till den rikstäckande sidan i Stockholm.

– Jag jobbade på den lokala TV4-kanalen i Sundsvall under tiden då där fortfarande fanns produktion av studiomagasin och sådant. Det var genom det jobbet som jag fick möjligheten att ta mig vidare till Stockholm och kanalen där. Jag har även under en period jobbat som programchef för en holländsk HBTQ-kanal, säger Jimmy Sehlin.

Annons

Annons

Jimmy Sehlin från Sundsvall har alltså ingen brist på erfarenhet vad gäller det visuella mediet, men när han nu Stockholm Pride lanserade den nya internet-tv-tjänsten Gazenet slår han delvis in på en ny bana.

Läs också: Så var livesändningen från Prideparaden

Gazenet är en digital videotjänst som specfikt riktar in sig på den svenska HBTQ-publiken. Enligt undersökningar är andelen svenskar som tillhör HBTQ-kategorin så stor som 10 procent av den totala befolkningen.

– De stora bolagen satsar inte riktigt ordentligt på den här typen av utbud, då det inte bedöms kommersiellt nog, men efterfrågan och behovet finns absolut. Redan under testfas har vi sett att folk tecknat abbonemang och vi har hört av personer från både Danmark och Norge som undrar om tjänsten fungerar även för dem. Det gör den inte än, men kanske i framtiden.

Läs mer: Stefan Löfven deltar i prideparaden – för första gången som statsminister

Jimmy berättar att bolaget vill ha en aktiv dialog med sina kunder. Planer på en digital mötesplats kopplad till tjänsten fanns under skisstadiet, men har sedan dess blivit tvungen att läggas på is.

– Det har varit mycket de stora kostnaderna för rättigheter som tvingat oss hit. Just nu har vi varit tvungna att fokusera på att tillhandahålla en bra, stabil och tekniskt avancerad tjänst. Men ambitionen att ha en aktiv dialog med våra kunder finns kvar. Om satsningen är framgångsrik kan det mycket väl hända att vi bygger ut sajten med detta i framtiden.

Annons

Annons

Läs också: Hon har flytt från förföljelse och tortyr - nu sprider hon kärlekens budskap i Sverige

Tjänsten lanserades officiellt på Stockholm Pride – till en början med ett brett utbud av HBTQ-film och dokumentärer – en arena som Jimmy bedömer som mycket lämplig i fullföljandet av ambitionen att nå ut till tilltänkt publik från hela landet. Jimmy har själv erfarenhet av hur attityden mot homosexuella förändrats genom åren.

– När jag levde och arbetade i Sundsvall var jag inte öppet homosexuell. Det var först i samband med att jag upplevde acceptansen i Stockholm som jag kände att det var dags. Jag tror att attityden som rådde i Sundsvall under tiden jag bodde där gjort det svårt att vara öppen redan vid den tiden. Det glädjer mig att se den förändring som skett och lett fram till att Pride nuförtiden även hålls i Sundsvall.

Jimmy är noga med att poängtera att tjänsten inte är exklusivt riktad till personer inom HBTQ-facket utan är tänkt att vara inkluderande. Till nästa år vill bolaget närvara på Pride även i Sundsvall.


Rikard Jernberg

060-19 70 00
rikard.jernberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan