Annons

Annons

Annons

Vivsta / Tallnäs / Böle

Lokal satsning på jobbhjälp i fokus på nationell konferens

I Timrå kommun finns det chans till jobb genom extratjänster. Nu ska det projektet visas upp på ett nationellt möte dit kommunen sänder två medarbetare.

Extratjänster är en form av hjälp till personer som genom gått det arbetsmarknadspolitiska programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Det betyder att personerna får ytterligare en chans att komma ut på arbetsmarknaden och de arbetsgivare som deltar i projektet kan få ekonomisk ersättning.

Läs även: Timrå har lägst arbetslöshet i länet – bästa siffrorna på tolv år

Annons

Annons

I Timrå kommun har konceptet med extratjänster funnits sedan 2015 och det kommer att uppmärksammas på en nationell konferens som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) arrangerar i samarbete med Arbetsförmedlingen. Fokus på konferensen är att sprida exempel på hur projekten har fungerat på lokal nivå.

Läs också: Traineejobb och utbildningskontrakt för de unga

I Timrå kommun finns det 37 extratjänster och det kan jämföras med landets total 500. Därför kommer också Timrå kommun att statuera som ett exempel på hur arbetet med extratjänster fungerar och två representanter från kommunen kommer att delta vid två tillfällen på konferensen under hösten.

Det är den 30 september och 14 oktiober som Lars Backlund, arbetsmarknadschef och Ingrid Isidorsson från Arbetsförmedlingen kommer att åka ner till Stockholm för att delta i konferensen.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.


Lars Windh

060–19 72 76
lars.windh@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan