Annons

Annons

Annons

Torpshammar

Torpshammars herrgård får inget gehör i Mark- och miljödomstolen

Mark- och miljödomstolen kommer inte ändra bygg- och miljönämndens beslut om att asylboendet på Torpshammars herrgård strider mot detaljplanen. Det meddelas i en nyligen förkunnad dom.

Mark- och miljödomstolen ändrar inte beslutet som tagits av kommunens bygg- coh miljönämnd gällande asylboendet vid Torpshammars herrgård.

När Ånge kommuns bygg- och miljönämnd tog beslut om att asylboendet vid Torpshammars herrgård inte var förenlöigt med detaljplanen så väckte det starka reaktioner hos herrgårdens ägare, som genast överklagade beslutet till länsstyrelsen.

Annons

Annons

Läs också: Överklagar kommunens beslut om olovligt asylboende: "Direkt rättsvidrigt"

Där avvisades dock ärendet med hänvisning till att det kommunala beslutet sågs som ett "allmänt ställningstagande" som inte hade några rättsverkningar för bolaget som driver herrgården. Ett beslut som bara ledde fram till ännu en överklagan, nu till Mark- och miljödomstolen i Östersund.

Läs också: Långdragen process om Torpshammars herrgård

Och nu har även de meddelat sitt ställningstagande i frågan, vilket enligt domslutet är detsamma som länsstyrelsen redan kommit fram till.

Beslutet att avslå överklagan motiveras med att bygg- och miljönämndens beslut inte föranletts av en bygglovsansökan, och ej heller innefattar en skyldighet för herrgården att söka bygglov för verksamheten eller vidta annan åtgärd.

"Bygg- och miljönämndens beslut saknar rättsverkningar och kan därför inte överklagas", meddelar Mark- och miljödomstolen.

Läs också: Migrationsverket vill avveckla asylboendet vid Torpshammars herrgård

Annons


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan