Annons

Annons

Annons

Timrå

Båda parter överklagar beslut om bergtäkten i Laggarberg

Bråket om transporterna till och från bergtäkten i Laggarbergsskogen forsätter. Både de boende och företaget överklagar beslutet som länsstyrelsen tagit.

Transporterna från bergtäkten i Laggarberg har pågått sedan 2004. Efter det att Länsstyrelsen i Västernorrland gav klartecken till fortsatta transporter fram till 2019 har ärendet överklagats.

Läs även: Bråk om bergtäkt fortsätter

Annons

Bergtäkten i Laggarberg har det varit bråk om länge och nu fortsätter bataljen i mark- och miljödomstolen.

Bild: Lars Windh

Boende längs vägen anser att det är för många transporter som dessutom medför störningar. Därför har de boende också överklagat miljöprövningsdelegationens senaste beslut gällande transporterna från bergtäkten. I överklagan anser man att det är fel att, när det finns särskilda skäl, medge fler än de 25 in- och uttransporter per dygn som det tidigare givits klartecken till.

Annons

Läs också: Fler transporter än tillåtet från täkten

De tunga bilarna från och till bergtäkten passerar idag genom Gudmundsbyn eller Laggarberg.

Bild: Torbjörn Elverheim

Bolaget, VTG entreprenad AB, har också genom sin advokat överklagat beslutet. Bolaget menar att det beslut som miljöprövningsdelegationen fattat inte medför någon miljönytta överhuvutaget. Enligt företaget så kommer väg 602 från täkten ändå att trafikeras av tung trafik och beslutet medför därför knappt märkbara miljöförbättringar.

Nu har länsstyrelsen möjlighet att yttra sig i frågan och ett yttrande ska vara mark- och miljödomstolen tillhanda senst den 27 september.

Annons

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.


Lars Windh

060–19 72 76
lars.windh@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan