Annons

Annons

Annons

Vivsta / Tallnäs / Böle

Unik utställning i Tallnäs som lockar fram det nya ur det gamla

Flera av länets bästa slöjdare har studerat gammal slöjd och gjort det till sin egen. Nu visas den unika utställningen på allaktivitetshuset Pangea i Tallnäs. "Det är spännande att vi kan ta emot så många olika event", säger Elisabeth Oxelhöjd.

Med start på lördagen kommer det att visas slöjd på Pangea i Tallnäs. Det är 24 av länets bästa slöjdare som studerat gamla mästerslöjdare på djupet och sedan tolkat verken på sitt egna sätt. Det har gett en bred utställning som innehåller olika och speciella objekt.

– Det är en helt makalös utställning som riktar sig till alla åldrar, säger Elisabeth Oxelhöjd, kultur- och fritidssamordnare i Timrå.

Läs även: Aktivitetshuset i Tallnäs har öppnat

En stor sal med speglar utgör slöjdutställning på allaktivitetshuset Pangea i Tallnäs och det är flera olika vinklar på utställningen.

Bild: Lars Windh

Annons

Annons

Utställningen slår upp portarna klockan 12. För besökarna som kommer på lördagens vernissage så finns det också chansen att slöjda själv.

– De får ett litet kit att slöjda med och då finns naturligtvis chansen att bli inspirerad av utställning, förklarar Elisabeth Oxelhöjd.

Läs också: Kvinnlig folkmusik mot främlingsfientlighet: "Vänder på traditionerna"

Slöjdutställningen har ett brett innehåll som pekar åt flera håll där gammalt möter nytt.

Bild: Lars Windh

På Pangea har man under en tid haft ett pågående arbete Murberget länsmuseet och det är ur det samarbetet slöjdutställningen växt fram. Annso Grahn, hemslöjdskonsulent på Murberget, är projektledare för utställningen. Hon förklarar att man jobbat med projektet i ett år och nu är den på turné runt om i länet.

– Den har varit mycket uppskattad av många som sett den, säger Annso Grahn och förklarar att den funnits i Örnsköldsvik under sommaren.

Utställning är uppställd i danslokalen på Pangea och till en början så såg man lite problem i hur den skulle byggas upp. Men det vände man i stället till en fördel och nu är Annso nöjd med resultatet.

Annons

– Det var lite kul med speglarna i lokalen och det blev jättebra, säger Annso.

Det faktum att alla slöjdare som jobbat med i projektet gjort sin egen tolkning har också gett ett speciellt resultat.

Annons

– Det visar hur mycket nytt man kan hämta ur det gamla, förklarar Annso Grahn.

Utställningen kommer att finnas på plats fram till den 30 september.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.


Lars Windh

060–19 72 76
lars.windh@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan