Annons

Annons

Annons

Division 1

Många har lämnat – men Kapten Lindström är kvar: "Får ta mycket ansvar"

Det är inte många kvar från det lag Jonas Lindström en gång kom till.
Nu går den alltid levererande poängspelaren och lagkaptenen in på sin nionde säsong i Hudiksvalls HC.
– Anledningen till att jag är kvar är att jag trivs i klubben och får ta mycket ansvar, något jag trivs väldigt bra med, säger 30-åringen.

Jonas Lindström, poängmakare och lagkapten i Hudiksvalls HC.

Bild: Rikard Bäckman

Åtta SHL-matcher för moderklubben Timrå IK står han noterad för, Jonas Lindström. Men den större delen av karriären har han spelat i division 1 för Hudiksvalls HC. Under åtta säsonger i klubben har han stått för strax över 300 poäng – då pratar vi alltså grundserie.

Nu går han in på sin nionde – och han gör det som lagkapten och given bärande offensiv spelare.

– Jag hade ett tvåårskontrakt inför förra säsongen, så jag går in på det sista året nu då, säger Jonas Lindström.

Från laget 2007/2008 är i dag bara Marcus Åkerlund, Linus Wernerson Libäck och Mathias "Lillis" Eriksson kvar. Jonas Lindström har sett en stor del spelaromsättning under åren i Hudiksvall...

Annons

Annons

– Anledningen till att jag är kvar är att jag trivs väldigt bra i klubben, och får ta mycket ansvar, vilket är något jag trivs väldigt bra med, säger han.

LÄS MER: "Första gången jag står i blickfånget"

Du är inte jätteung längre, hur ser du på framtiden när ditt kontrakt går ut?

– Inte är jag så jävla gammal... Som jag känner nu så vill jag spela i Hudik och uppnå något med dom. Vi har startat något bra och någoting nytt.

Hur ser laget ut nu då, tycker du?

– Det är ett yngre lag än vad vi har haft de senaste säsongerna. Det är många unga och hungriga som har kommit in, det ser intressant ut.

Förra säsongen värvade HHC in i stort sett idel stora och tunga spelare. Den tanken verkar man ha släppt lite nu. Jonas Lindström har hittat nya favoriter i det egna laget.

– Finske backen Markus Västilä ser riktigt bra ut, och Martin Naenfeldt (från Brynäs) tycker jag också ser jättebra ut, en ung kille med fina kvaliteér som kommer från Superelit. Sen finns det jättemånga andra också, säger lagkaptenen.

LÄS MER: Högt tippat – men inte av de andra tränarna

Annons

Den femma som Jonas Lindström ska leda kan se ut så här – så har den i alla fall sett ut den senaste tiden: Lars Sundin och Fredric Larsson som backar, Adam Seydlitz, Jonas Lindström och Martin Naenfeldt i linan.

Annons

– Det ser bättre och bättre ut, tycker jag, säger Jonas Lindström, vars HHC genrepar mot Sundsvall i Söderhamn på onsdagen och har seriepremiär hemma mot Huddinge på lördag.

Se TV-klipp med Jonas Lindström från tisdagens upptaktsträff här nedan.

Inbäddat innehåll


Rikard Bäckman

0211-990 71
rikard.backman@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan