Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Rektor på Sundsvallsskola vinner prestigefyllt pris – för andra året i år: "Otroligt hedersamt"

Carina Cederholm , rektor på S:t Olofsskolan i Sundsvall, har vunnit priset som årets gastronomiska rektor på White Guide Junior-finalen i dag tisdag.

Carina Cederholm har för andra året i rad blivit årets gastronomiska rektor.

Bild: Zanna Nordqvist

– Det är omtumlande, ofattbart och väldigt hedersamt, säger Carina Cederholm lyckligt när vi når henne på tisdagskvällen.

Tävlingen avgjordes under tisdagen i Malmö, och Carina Cederholm var nominerad tillsammans med nio andra rektorer i Sverige. Det är andra året i rad som hon vinner titeln.

Annons

– Jag är överlycklig att juryn valde mig i år igen, säger hon.

Juryns motiveringen:

"För envisheten, målmedvetenheten och det hårda arbetet med att höja kvaliteten på såväl måltider som studieresultat".

Flera Sundsvalls skolor var nominerade i klassen "Årets skolrestaurang". Bäst kom Vallen som försvarade sin sjätte plats från i fjol. Sedan knep Liden plats 18, Matfors plats 20, S:t Olofsskolan plats 22 och Åkersvik hamnade på en 29:e plats. Av 30 tävlande skolor.

Annons

– Det är helt unikt. Sundsvalls skolor stack verkligen ut nere i Malmö. Norrland börjar leverera och det bidrar till att sätta Sundsvall på den gastronomiska kartan, säger Carina Cedholm.

Läs mer: Sundsvalls gastronomiska rektor

I tävlingen White Guide Junior bedömer juryn allt ifrån smak och näring till miljön för måltiderna, service, pedagogiskt arbete, rektorns engagemang och kommunala satsningar. Drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden har testats under året. För att bli årets gastronomiska rektor måste man ”bevisa att hen förstår och främjar kopplingen mellan en god måltid och goda studieresultat samt är lyhörda för både kökspersonalens och matgästens behov”.

Läs mer: Kan bli årets skolrestaurang

Inbäddat innehåll

Annons


Susanna Odraks

0611-55 48 48
susanna.odraks@mittmedia.se


Camilla Bengtsson

camilla.bengtsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan