Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

De blir Västernorrlands bidrag under Novemberfestivalen: "Två starka kandidater"

Under gårdagskvällen hölls Story filmfestival på Sveateatern. Arrangör Kristoffer Berglund berättar att startfäletet var mycket starkt i år och att juryn hade ett svårt val då man skulle utse vinnare i de tre kategorierna. Här är vinnarna:

Läs mer: Brett utbud på årets kortfilmfestival: "Allt ifrån Kung Fury-inspirerade robothajar till Black Metal"

Bild: Lia Jacobi/FIlm Västernorrland

Annons

Annons

Kristoffer Berglund är mycket nöjd med lördagens arrangemang.

– Det var jättemycket publik och väldigt starka filmer. Juryn hade ett svårt val då de skulle utse vilka som skulle ta hem det, jag är övertygad om att Västernorrland kommer att ha starka kandidater på Novemberfestivalen i Trollhättan senare under året.

Utöver själva tävlandet hade man tidigare under dagen hållt en öppen casting med den kända rollsättaren Catrin Wideryd. Många ungdomar tog tillfället i akt att få möjlighet att visa upp sina skådespelartalanger och hamna i hennes skådespelarregister.

Kristoffer Berglund berättar att man blev positivt överraskad över hur många ungdomar som faktiskt infann sig på Stenstan Visitor Center under eftermiddagen.

– Vi hade väl räknat med kanske 30 stycken, men det visade sig att vi underskattat intresset. När vi räknade ihop dem visade de sig vara över 90 stycken. Ungdomar från hela länet hade begett sig till Sundsvall för detta. Roligt att se så mycket begåvade ungdomar. Det ska bli roligt att gå igenom materialet.

Vinnare under Story filmfestival 2016:

I mellanviktsklassen, som är öppen för ungdomar i åldrar mellan 16 och 19, vann filmen Dollfactory. Filmen är en animation och har gjorts av Anna Strandberg.

I kategorin tungvikt där de tävlande är mellan 20 och 26 år var det ett brödrapar som tog hem titeln. Bröderna William och Vincent Johnssons bidrag heter Hellcyst och liksom Anna Strandberg skickas de till Trollhättan i november för vidare tävlande under Novemberfestivalen

Annons

Annons

I kategorin för tävlande över 26 var det Madelene Lindbergs film Andas som tog hem förstaplatsen.


Rikard Jernberg

060-19 70 00
rikard.jernberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan