Annons

Annons

Annons

Ånge

Populära gravplatser anlagda i Alby och Haverö

Borgsjö-Haverö församling har under sommarmånaderna ställt i ordning nya gravplatser vid kyrkorna i Alby och Haverö.

Askgravplatsen i Alby kommer att ligga i direkt anslutning till den stenmur som löper runt kyrkogården.

Bild: Micke Engström

Det är så kallade askgravplatser som man ordnat en yta för vid de båda kyrkorna. En begravningsform som varit mycket efterfrågad sedan den infördes på kyrkogårdarna i Ånge och Borgsjö.

Annons

Läs mer: Kyrkogårdarna i Alby och Haverö ska få gravplatser för aska

Annons

– Det verkar ligga rätt i tiden, och personligen så tycker jag det är bättre än en minneslund för här finns en liten minnessten plus att man även kan sätta dit lite egna blommor om man vill det, sa kyrkorådets ordförande Leif Byqvist efter beslutet om att anlägga askgravplatserna.

I Haverö är det en yta runt en fontän som står på kyrkogården som man tagit i anspråk, medan Albys dito ligger vid klockstapeln och direkt anslutning till stenmuren som löper runt kyrkogården.

– Det kommer att komma dit planteringar också i takt med att man gravsätter, säger kyrkogårdsvaktmästare Anders Mannqvist.

Läs också: Ny komminister anställd – inga vakanser kvar att fylla

Andra kyrkogårdsrelaterade arbeten som stundar inom församlingen är enligt kyrkorådets senaste protokoll en kulturhistorisk inventering samt åtgärder i fråga om belysning.

I samma protokoll nämns också en nyhet i fordonsparken i form av en ny begravningsbil, vilket betyder att den gamla inom kort ska läggas ut till försäljning.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan