Annons

Annons

Annons

Ånge

Inspirationskväll ska ge fler bed and breakfast i Ljungandalen

Det behövs fler boenden i Ljungandalen, och gärna i form av privatpersoner som erbjuder bed and breakfast. Ett behov som en kommande inspirationskväll förhoppningsvis ska bidra till att fylla.

Tommy Eriksson och Sofia Sahlin planerar en inspirations- och utbildningskväll i syfte att försöka få fler att våga sig på att starta ett bed and breakfast i Ljungandalen.

Bild: Micke Engström

Att det finns ett behov av fler boenden i Ljungandalen och längs S:t Olavsleden kan både aktörer bakom vandringsleden och Ljungarocken vittna om.

Läs mer: S:t Olavsleden på frammarsch: "Helst ska det finnas boende och mat var tionde kilometer"

Ett behov som Smart Green Region Mid-Scandinavias projektledare Sofia Sahlin och Ånge kommuns näringslivschef Tommy Eriksson upplever en allt större lokal medvetenhet om.

Annons

– Vi har märkt att många har börjat tänka tanken på att starta bed and breakfast men som sedan inte vet om de vågar gå vidare med det av rädsla för att regelverket ska sätta stopp, säger Sofia Sahlin.

Annons

Det är också med utgångspunkt från det som det just nu smids planer för en inspirations– och utbildningskväll där man på ett lättförståeligt sätt går igenom vad som krävs för att starta en bed and breakfast-verksamhet, samt också försöker inspirera de som tänkt tanken att ta klivet fullt ut.

– Utmaningen vi har är att få folk att vilja det här, och inspirera dem så att de vägar, tror Sofia Sahlin och får nickande bifall från Ånge kommuns näringslivschef.

Läs mer: Destination Ljungandalen: Boendefrågan är extremt viktig för turismen

– Den här kvällen ska vi försöka ge tydliga svar kring saker som brandskydd och om man måste anmäla verksamheten, vilka skatte- och livsmedelsregler som finns, och hur många bäddar man kan ha innan verksamheten blir så stor att de börjar jämställas med hotell, säger Tommy Eriksson.

Datumet som spikats är fjärde oktober, och förhoppningen är att man efter det ska ha krattat såpass bra att boendetankar slår rot och börjar växa.

– Jag vet att det finns några i kommunen som redan har tagit steget, och jag hoppas att de får sällskap av fler som blivit inspirerade efter den här kvällen och känner att de törs ta klivet, säger Tommy Eriksson.

Annons

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan