Annons

Annons

Annons

Annons

Ånge / Erikslund

Planerar att öppna nytt bed and breakfast: "Ser möjligheter i det"

Från flygande yrkeskarriär till jordnära besöksnäring. Det är en resa som Sara Lejdebring har goda förhoppningar om att kunna genomföra. "Tanken har funnits ända sedan vi flyttade hit", säger hon om bed and breakfastplanerna.

Läs mer om Ljungandalen här.

Sara Lejdebring berättar om sina och maken Hans planer på ett bed and breakfast hemma i Gubbyn, Erikslund.

Bild: Micke Engström

Det är hemma på gården i Gubbyn, Erikslund, som Sara Lejdebring och maken Hans under fem års tid tänkt tankar på att öppna ett bed and breakfast. Tankar som nu har börjat kännas allt mer realistiska.

Annons

Annons

– Vi vet att det är brist på boenden i kommunen och tänkte att vi skulle prova att starta och driva ett bed and breakfast, säger Sara Lejdebring som lämnat livet som flygvärdinna bakom sig och i stället tagit sikte på att ge service på ett mer jordnära plan.

– Först tittade vi på att bygga om ett befintligt hus men insåg att det skulle dra iväg så mycket ekonomiskt att det kändes bättre att anlita lokala entreprenörer och bygga någonting helt nytt, säger Sara Lejdebring.

Läs också: Inspirationskväll ska ge fler bed and breakfast i Ljungandalen

Målet man satt upp är att bygga ett helt nytt timmerhus i ett plan med fyra boenderum och en totalyta på närmare 140 kvadratmeter. Ett boende som dessutom kommer erbjuda ett smakprov av Ljungandalen med sina öppna vyer ner mot Borgsjön och med Bergåsen som fond.

– Vi ser goda möjligheter i det här, och jag älskar verkligen att jobba med service, så även om vi inte hunnit så långt än så hoppas jag verkligen att det ska kunna bli av, säger Sara Lejdebring.

När bygg- och miljönämnden tog upp parets ansökan om bygglov vid sitt augustimöte så slutade det med ett positivt förhandsbesked.

Annons

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan