Annons

Annons

Annons

Torpshammar

Arbetet med Ljungandalsvägen har stått still

Nästa sommar blir den femte för Ljungandalsvägen. En turistsatsning som visserligen har slagit rot, men som fortfarande väntar på att få blommat ut.
– Mycket som är på tapeten i år är samma som var på tapeten i fjol, konstaterar Destination Ljungandalens ordförande Linda Isaksson.

Destination Ljungandalens ordförande Linda Isaksson hade gärna sett att Ljungandalsvägen blommat ut mer som turistnav genom kommunen än vad som hittills är fallet.

Bild: Micke Engström

Ett år har gått sedan vi träffade representanter för Destination Ljungandalen, Ljungandalsvägen och Ånge kommun på Hussborg herrgård. Ett möte då man dels presenterade en ny profil för Ljungandalen, men också berättade om vad som ansågs vara viktigt för att utveckla besöksnäringen längs Ljungans dalgång.

Läs mer: Bra turistsommar – men önskemål om mer liv längs Ljungandalsvägen

Annons

Bland annat pratade man om gemensam skyltning för besöksmål, en utveckling och förlängning av Ljungandalsvägen, samt ett arbete med att få loss medel till en projektledare. Det sista något som ansågs ha högsta prioritet.

Annons

– Det är fortfarande A och O, och förhoppningsvis ska det snart lämnas in en ansökan om ett Leader-projekt, säger Destination Ljungandalens ordförande Linda Isaksson.

Hon förstår de som upplever att arbetet med turistvägen har gått i stå, och konstaterar att utvecklingen sedan förra årets möte på Hussborg herrgård är ringa.

– Mycket som är på tapeten efter sommaren i år är samma som var på tapeten i fjol, konstaterar Linda Isaksson.

Läs mer: Ny profil ska lyfta besöksnäringen i Ljungandalen

Ett exempel på det är att planerna på att förlänga Ljungandalsvägen upp mot Ånge och vidare genom Haverö fortfarande bara är just planer.

– Det finns en vision, men vi måste få folk att jobba för det också, säger Linda Isaksson.

Läs mer: För Ljungandalsvägen har längden betydelse

Utveckling tycker hon däremot har skett när det kommer till Sveriges längsta loppis. Ett försommararrangemang som ännu en gång lockade besökare till Ljungandalen.

– I år var första gången som den var två dagar, och det finns en hel del idéer om hur vi kan utveckla konceptet, säger Linda Isaksson.

Annons

Läs också: Fyndfest i Ljungandalen - hundratals bord på Sveriges längsta loppis

Annons

Men trots beviset för att arrangemang lockar så finns det i nuläget inga planer på andra arrangemang som skulle kunna sätta ljus på Ljungandalsvägen.

– Kanske är vi hemmablinda och tycker att det vi har räcker, funderar Linda Isaksson, och sammanfattar arbetet med Ljungandalsvägen:

– Vi är på väg, men inte så långt som man hade kunnat önska.

Läs mer: Vill förlänga Ljungandalsvägen västerut


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan