Annons

Annons

Annons

Vivsta / Tallnäs / Böle

Nytt projekt för integration – han vill samla sångintresserade från världens alla hörn

I allaktivitetshuset Pangea i Tallnäs sker det mycket. Nu är det mer planer på gång och det handlar om skönsång och integration. "Musik har vi alla gemensamt världen över", säger Patrik Norberg.

Det var hösten 2015 som allaktivitetshuset Pangea öppnade i Tallnäs.

Läs även: Aktivitetshuset i Tallnäs har öppnat

Allaktivitetshuset Pangea i Tallnäs.

Bild: Lars Windh

Efter det att dörrarna slogs upp till huset så har det skett mycket i lokalerna. Uppträdanden, kurser, utställningar och ungdomsaktiviteter i huset som har öppet många av dygnets timmar.

– Det är öppet minst 11 timmar om dagen, säger Patrik Norberg, fritidsledare på Pangea.

Annons

Läs också: Kvinnlig folkmusik mot främlingsfientlighet: "Vänder på traditionerna"

Annons

Patrik Norberg menar att alla pratar musikens språk och därför passar det utmärkt i integrationssyfte.

Bild: Lars Windh

Nu är det dags att starta upp nästa aktivitet på allaktivitetshuset. Det är Patrik Norberg som vill samla sångintresserade från alla världens hörn i ett integrationsprojket. Idén har han fått från Kramfors där det skett ett lyckat projekt med hjälp av sången och musiken. Nu är jakten på sångintresserade i Tallnäs och Timrå i full gång och alla är välkommna att delta.

– Vi hade tänkt börja med ungdomar men alla som vill vara med kan höra av sig, säger Patrik som sysslat med musik i hela sitt vuxna liv och sjunger själv med i Ljustorps kyrko- och hembygdskör.

Projektet har blivit sponsrat av hyresgästföreningen och nu är även sökandet efter en körledare satt på högsta prio. Patrik berättar att det finns en del namn på listan men ännu är det inte klart vem som ska leda Pangeakören.

Däremot är det klart hur man kommer att börja sjungandet när väl kören samlas. Det första som kommer att tränas in är julsånger.

– Melodierna från julsångerna är kända världen över och därför kommer vi att starta med det, förklarar Patrik.

Därefter kommer kören att sjunga vidare med vårsånger. Då är det tänkt att det kan komma in mer om hur andra kulturer möter våren med sång. Finalplanen under första året är att kunna uppträda på nationaldagen. Patrik är full av optimism inför uppdraget och menar att alla pratar musikens språk och därför passar det perfekt i integrationssyfte.

Annons

Annons

– Det skapar en fantastisk känsla av gemenskap och man kommer nära varandra.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.


Lars Windh

060–19 72 76
lars.windh@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan