Annons

Annons

Annons

Ånge

Kyrkorådet har tagit beslut om framtiden för Divina: "Vi vill fortsätta hyra"

Ägaren av fastigheten som inhyser Borgsjö-Haverö församlings verksamhet Divina vill sälja, men kyrkorådet är i dagsläget inte beredd att gå in och köpa det.
– Vi vill fortsätta hyra, säger ordförande Leif Byqvist (S).

Läs också: Ett år efter turbulensen i församlingen: "Vi har jättebra stämning i arbetsgruppen nu"

Leif Byqvist berättar om kyrkorådets beslut gällande framtiden för Divina.

Bild: Micke Engström

Annons

Det var vid augustimötet som ordförande Leif Byqvist informerade om att man fått signaler från ägaren av huset på Norra Borgsjövägen i Ånge, där församlingen är hyresgäst och har sin verksamhetslokal Divina, att planer fanns på en försäljning.

En affär som Leif Byqvist fick i uppdrag att titta närmare på och återkomma till kyrkorådet med. Något som skedde i början av förra veckan.

Annons

– Vi är inte beredda att köpa fastigheten till det pris som är just nu, utan vi har bestämt att vi vill fortsätta hyra, säger Leif Byqvist efter att frågan behandlats vid ett extrainsatt kyrkorådsmöte.

Läs också: En turbulent vår inom församlingen

Där konstaterades att kostnaden skulle bli för hög för församlingen, och det även om man ställer i ordning två lägenheter för uthyrning, varför inriktningen är att fortsätta som hyresgäst oavsett vem som äger huset.

– Vi har ett kontrakt med ömsesidig uppsägningstid på nio månader, så om en ny ägare mot förmodan inte vill fortsätta hyra ut till oss så blir vi ändå inte utkastade på en gång. Jag tror dessutom vi är en så bra hyresgäst att man inte vill bli av med oss, säger Leif Byqvist.

Skulle det ändå ske så lovar han ändå att verksamheten som finns vid Divina kommer att fortsätta. Den ska absolut vara kvar, för det är en bra och uppskattad verksamhet, säger Leif Byqvist.

Annons

Annons

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan