Annons

Annons

Annons

Föllinge

Kvinna försvunnen i Föllinge – polisen har inlett stor sökinsats

En kvinna i 85-årsåldern från Föllinge är anmäld saknad. Polisen är oroliga för vad som inträffat och har under kvällen inlett en stor sökinsats.
– Vi har hopp om att hitta henne, säger Tommy Nygren vid polisen.

Inbäddat innehåll

Det var grannar till den 85-åriga kvinnan som uppmärksammade att hon inte synts till på hela dagen. Dottern till kvinnan larmade då polisen vid 19.40 på fredagskvällen och en stor sökinsats har dragits igång.

– Vi är oroliga för var hon kan vara och vad som har inträffat, säger Malin Axroth, kommunikatör på polisen.

Läs också: Person gripen misstänkt för mordförsök i Härjedalen

– Vi har kontaktat taxi och bussbolag för att se om hon kan ha tagit sig någonstans, vårdcentraler och sjukhus för att se om hon skadats men det har hittills inte gett några resultat.

Annons

Annons

Senast någon såg den saknade kvinnan var vid 15-tiden på fredagseftermiddagen, då hon ska ha setts utanför sitt hem. Sedan dess har hon inte synts till.

Polisen har dragit igång en stor sökinsats i trakterna kring Föllinge och finns just nu på plats med ett flertal polispatruller samt hundar.

Läs också: Man blev skallad och fick kopp kastad på sig vid bråk

– Vi jobbar på oförtrutet, vi är helt inställda på att vi ska hitta henne vid liv. Vi har kontaktat hemvärn, skickat sms till grannsamverkan runtom i byarna och har börjat planera för kommande dygn med markpersonal. Även fjällräddare är aktiverade, säger Tommy Nygren, insatsledare vid polisen strax efter klockan 01 natten mot lördag.

– Vi har hopp om att hitta henne, men har ingen konkret uppgift om något specifikt område. Vädret är inte gynnsamt heller, då det är 2 grader och småregn där just nu.

Sökandet fortsätter under lördagen och polisen skriver på sin hemsida att man kallar in både hemvärn och polishelikopter.

Kristina Åstrand Bohman, vakthavande kommunikatör, på Försvarsmakten berättar att tio hemvärnssoldater deltagit under hela natten med sökandet.

– Och vi kommer att delta under dagen i dag, säger hon.

Klockan 10.45 på lördagen uppdaterar polisen sin hemsida med att kvinnan fortfarande inte hittats och att man kopplat in, utöver hemvärnet och polishelikopter, både polishundar och en orienteringsklubb.

Annons

Uppdatering 11.47:

Annons

Polisen har upprättat en lokal stab i Östersund som har hand om eftersöket. August Knutsson är en av de poliser som leder arbetet därifrån och han uppger att söket alltjämt fortgår och att man nu försöker ta in uppgifter från allmänheten.

– Det finns en del som tycks sett och hört saker så vi samlar in mer information, säger han.

Läs också: Misstänkt rattfyllerist stoppad av ordningsvakt – försökte springa iväg

Polis, hemvärn och fjällräddare samt polishelikopter söker efter den saknade kvinnan i Föllinge.

Bild: Denny Calvo

Artikeln uppdateras


Denny Calvo

063-16 17 33
denny.calvo@mittmedia.se


Julia Andersson

julia.andersson@mittmedia.se


Petter Hansson Frank

063-16 16 23
petter.hanssonfrank@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan