Annons

Annons

Annons

Sundsvalls SK anordnar landslagsläger – lockar skridskoåkare från hela landet: "Fantastiska förutsättningar här"

Över 60 åkare från hela Sverige har samlats på Gärde. Under helgen anordnar Sundsvalls SK och Gävleklubben Hagaströms SK gemensamt det traditionsenliga lägret i Sundsvall tillsammans med landslagsledningen.

Över 60 åkare i olika åldrar deltar i lägret.

Bild: Josefine Karlsson

I över tio år har Sveriges två största skridskoklubbar, Sundsvalls SK och Hagaströms SK, tillsammans anordnat lägret med bas på Gärde. För ett par dagar sedan lades isen och nu är årets upplaga av lägret igång.

– Vi har en av få stora banor som har is. Det finns ju många bandybanor runt om i Sverige, men de är för korta. Där har ju Sundsvall en stor fördel och många vill därför komma hit för att åka, säger Sundsvall SK:s tränare Björn Forslund.

Läs mer: Stora framgångar för skridskoklubben

Annons

Över 60 åkare i blandade åldrar har anslutit från flera klubbar runt om i landet varav 16 åkare från Sundsvalls SK.

Annons

– Det är väldigt roligt för våra ungdomar att få träna ihop med andra åkare. Vi träffas ju på tävlingar under hela vintern och därför är det bara bra att lära känna varandra, säger Björn Forslund.

På söndag avslutas lägret med säsongens första tävling.

Bild: Josefine Karlsson

Det fyra dagar långa lägret med start under torsdagen varvar flera träningspass med fokus på just teknik.

– Framförallt siktar vi på rakträning och kurvträning, men också start och ingångar och utgångar. Det är många delar som vi hinner beröra under lägret, säger Björn Forslund.

Läs mer: SM-medaljer till talanger från Sundsvalls Skridskoklubb

Förutom tränare från Hagaströms SK och Sundsvalls SK, deltar även ledare från landslaget.

– Det är riktigt roligt att vi har många bra tränare på lägret och att vi har förmånen att ha landslagets Sebastian Falk och Bent Erik Brenden på plats. De hjälper även våra tränare att utvecklas och det har varit jätteviktigt för oss, säger Hagaströms SK:s tränare Pelle Hallberg.

Under söndag avslutas lägret med en säsongsöppning vilket blir den första tävlingen för de flesta åkarna.

Annons

– Det har gått fantastiskt bra hittils. Vi har haft ett kanonläge och jättebra väderförhållande vilket är viktigt för oss eftersom vår sport bedrivs utomhus. Vi hoppas att det fortsätter till söndag så att många kan göra en bra tävlingsdebut. Så länge det inte blir blåst är vi nöjda, det är den stora motståndaren i skridsko, säger Björn Forslund.

Förutom Sundsvall och Gävle deltog åkare från Uppsala och Västerås.

Bild: Josefine Karlsson


Josefine Karlsson

060-19 71 80
josefine.karlsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan