Annons

Annons

Annons

Ånge / Erikslund

Åtgärderna på klockstapeln i Borgsjö dyrare än väntat

Reparationen av klockstapeln i Borgsjö har blivit betydligt dyrare än väntat. Något som gjort att kyrkofullmäktige fått öppna plånboken och skjuta till drygt 400 000 kronor till arbetet.

Renoveringen av klockstapeln i Borgsjö har blivit drygt 400 000 kronor dyrare än väntat.

Bild: Micke Engström

Det var vid en dragning i oktober som kyrkorådet informerades om att reparationen av den gamla klockstapeln i Borgsjö skulle bli betydligt dyrare än man först hade trott.

Annons

För Plus-kunder: Kungen bland trätorn får en ansiktslyftning: "Vi förvaltar enorma kulturarv"

Annons

Dels så har arbetet dragit ut på tiden då spånet var i sämre skick än den bedömning som gjordes vid besiktningen. Det vill säga man har tvingats byta ut mer spån än beräknat, då även delar av spåntaket som tidigare blivit åtgärdat också visat sig vara dags att byta ut.

Förutom mer spån och dyrare kostnad för tjärningen så har notan också dragit i väg då man varit tvungen att anlita mobilkran och skylift för arbetet. Detta som en följd av att Arbetsmiljöverket numera inte tillåter friklättring som man gjorde förr.

För Plus-kunder: Nu blir det dyrare att vara medlem i kyrkan – kyrkoavgiften stiger mot högre höjder

Beskedet till kyrkorådet var att det behövs ytterligare 425 000 kronor till renoveringsarbetet. Pengar som kyrkofullmäktige i måndags sa ja till att bistå med.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan