Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Ny dom om ljudnivåerna från Sundsvalls slalombacke – överklaganden avslås

Ärendet gällande ljudnivåerna från bullret vid verksamheten i Sundsvalls slalombacke har varit uppe för beslut i mark- och miljödomstolen.
Ett beslut från miljönämnden har överklagats i omgångar och nu har även domstolen avslagit de överklaganden som har gjorts.

Miljönämnden i Sundsvall beslutade att Sundsvalls slalombacke får bedriva pistning och shaktning av snö mellan klockan 07 och 23. Det medgavs också att detta kunder överskridas fyra nätter per år.

Läs också: Slalomklubben polisanmäld för bullriga snökanoner

Beslutet överklagades av Sundsvalls Slalombacke AB, som bedriver verksamheten, till länsstyrelsen som avslog överklagandet i november förra året.

Detta överklagades sedan vidare till mark- och miljödomstolen i Östersund.

Läs också: Nya tystare snökanoner kan minska ljudnivåerna

Annons

Annons

Bild: Ove Öst

Bolaget yrkade på att de skulle få bedriva pistning och shaktning mellan 07 och 01 alternativt att de får göra det mellan 07 och 23, förutom att de skulle få göra det under 12 nätter per år.

Miljönämndens beslut överklagades även av boende i området som anser att de störs av buller från verksamheten och att ljudnivåerna skulle begränsas till 40 dba.

Läs också: Nu har det mystiska oljudet identifierats

Nu har mark- och miljödomstolen beslutat att avslå överklagandena. De bestämmer också att en formulering i miljönämndens beslut ska ändras gällande ljudnivåerna, till att omfatta alla bullerkällor och inte bara snökanonerna.

Enligt domen får ljudnivåerna inte överstiga 55 dba utomhus vid bostäder vardagar mellan 07 och 18. Kvällstid 18 till 23 samt under helgerna får ljudnivåerna inte överstiga 48 dba. De fyra nätterna per år som pistning och shaktning får utföras får nivåerna inte överstiga 45 dba.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Annons

Läs också: Gör julens färggladaste godis med bara fyra ingredienser


Jessica Ivarsson

060-19 70 00
jessica.ivarsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan