Annons

Annons

Annons

Annons

Ljustorp

Nytt överklagande av villabyggen i Ljustorp – nu går ärendet till domstol

Kommunfullmäktige klubbade för andra gången detaljplanen för villabyggen i Fuske.
Men nu har planen överklagats – igen.

Ungefär så här skulle det kunna se ut om husen i den lilla byn blir verklighet.

Bild: Illustration Monica Boy

Det var under höstens första möte i kommunfullmäktige som detaljplanen för fem villatomter i byn Häre vid Fuske i Ljustorp klubbades. Men den detaljplanen överklagades av en granne till fastigheten där villabyggena planeras.

Annons

Annons

Läs också: Vill storsatsa i Ljustorp

I samband med överklagan så upptäckte miljö- och byggkontoret att de inte informerat enligt de regler som finns i Plan- och bygglagen. Enligt miljö- och byggkontoret så skulle det med stor sannolikhet kunna leda till att detaljplanen skulle upphävas vid en prövning. Därför fattades beslut om att den detaljplan som klubbades under septembermötet skulle upphävas och behandlas på nytt av politikerna i kommunfullmäktige.

Läs även: Detaljplanen för bygge i Fuske klubbad

Vid fjolårets sista möte i kommunfullmäktige Timrå så klubbades återigen deltalplanen.

Bild: Lars Windh

Under förra årets sista möte, den 28 november, så togs detaljplanen i Fuske på nytt upp. Då fattade kommunfullmäktige på nytt beslut om att anta detaljplanen för bygget av de fem villorna i byn några kilometer norr om centrala Ljustorp.

Nu har den detaljplanen återigen överklagats. Länsstyrelsen har redan fattat beslut, den 19 december i fjol, om att inte pröva Timrå kommuns beslut om att godkänna detaljplanen. Nu har ärendet gått vidare till Mark- och miljödomstolen vid Östersunds tingsrätt.

Annons

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.


Lars Windh

060–19 72 76
lars.windh@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan