Annons

Annons

Annons

Ånge

Utökad finansiering av Destination Sundsvall kan komma att omprövas

Ånge kommun kan komma att ompröva sitt beslut om utökat stöd till Destination Sundsvall. Det beskedet gavs vid kommunstyrelsens sista möte 2016.

Enligt kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) så kan Ånge kommun komma att ompröva beslutet om att ge Destination Sundsvall 330 000 kronor i bidrag nästa år.

Bild: Mårten Englin

Det var i december som frågan om utökat stöd från Ånge kommun till Destination Sundsvall togs upp och skapade känslosvall inom den lokala besöksnäringen.

Annons

– Det ger tyvärr en känsla av att man inte riktigt orkar ta tag i turistsatsningen här utan puttar över pengar till Sundsvall. Vi skulle kunna jobba enormt mycket med de pengarna, sa Destination Ljungandalens ordförande Linda Isaksson när tankarna på att skjuta till mer pengar till Destination Sundsvall blev känd.

Annons

För Plus-kunder: Destination Ljungandalen kritisk till kommunens turistbidrag

Synpunkterna från den lokala destinationsorganisationen förändrade dock inte utgången i frågan, då kommunstyrelsens arbetsutskott några dagar senare tog beslut om att säga ja till bidragsansökan på 330 000 kronor, vilket är mer än dubbelt så mycket pengar som beviljats tidigare år.

– Vi måste finnas med i ett större sammanhang, och tillsammans med Sundsvall och Timrå kan vi synas i hela landet, förklarade kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) efteråt.

För Plus-kunder: Beslut taget om pengar till Destination Sundsvall: "Måste finnas med i ett större sammanhang"

Men strax före jul kom besked om att det beslutet kan komma att omprövas under inledningen av 2017. Inte på grund av att man ändrat inställning, utan för att varken Timrå eller Sundsvall ännu fattat beslut om ökad grundfinansiering.

Annons

Beskedet gavs vid kommunstyrelsens sista möte 2016, där det också noterades att man gärna ser en politisk styrgrupp för organisationen.

Annons


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan