Annons

Annons

Annons

Melodifestivalen 2017

Favoriterna höll för trycket i Melodifestivalen – Nano och Ace Wilder till final

Melodifestivalens första deltävling bjöd inte på några skrällar. Favorittippade Nano och Ace Wilder röstades fram till final medan Boris René och De Vet Du får kämpa vidare i Andra chansen.

För Plus-kunder: Nostalgichock: 19 låtar i Melodifestivalen vi tyvärr inte glömmer

Nano och Ace Wilder på scen efter att bidragen "Hold on" och "Wild child" gått vidare till finalen.

Bild: Jessica Gow/TT

Med gospel och jävlar anamma lämnade Nano och hans kampsång "Hold on" det övriga startfältet bakom sig i fredagens publikundersökning. Merparten av landets betygsättande nöjesskribenter spådde också att Södertäljebon skulle ta sig till final, och så blev det.

Tillsammans med Ace Wilder har Nano fått en direktbiljett till Friends arena i mars.

Annons

Nano släppte sin första singel för ett par år sedan, men för den större publiken var han okänd innan han klev in i Melodifestivalen. Så är inte längre fallet, och han medger att tävlingen förhoppningsvis kan ge hans karriär en skjuts.

Annons

– Det är alla miljoner känslor på en och samma gång. Det är så mycket i huvudet just nu. Jag tänkte att det får gå som det går. Men det här har varit en dröm och ett mål. Det viktigaste är att göra musik för att det är kul, men också för att inspirera folk, säger Nano till TT direkt efter tävlingen.

För Plus-kunder: Hon coachar Dina Nah i Melodifestivalens första deltävling: "Otroligt roligt och familjärt"

Ace Wilder bättrar på sitt fläckfria cv i Melodifestivalens deltävlingar. Det är tredje gången hon ställer upp och tredje gången hon går direkt till final. Det var nog ingen som på allvar trodde att hennes välproducerade bidrag "Wild child" inte skulle gå vidare, men för Ace Wilders del gäller det att orka ta sig hela vägen – att inte bli den eviga tvåan eller trean.

Kändes det likadant att gå vidare denna gång?

– Nää, det var lite overkligt. Jag är så glad, jag är bara fylld av kärlek, säger Ace Wilder.

På det stora hela kändes det också bra med numret.

– Det var lite småsaker där, men what ever. Det var känslan och energin jag ville åt. Jag kände bara kärlek när jag gick upp på scenen.

Boris René får en andra chans för andra året i rad. Hans klapp- och koskällackompanjerade ”Her kiss” har kallats slätstruken, men det är uppenbart att hans bidrag går hem hos tittarna. Han har dessutom haft fördel av att numret sitter bra. Under veckan förflöt repetition efter repetition utan strul, till skillnad från övriga delar av startfältet.

Annons

Annons

Utskällda men inte uträknade, De Vet Du och deras "'Kungarna av Tylösand' möter studentspex på österrikisk EDM-festival"-aktiga nummer "Road trip" får också vrida om startnyckeln i Linköping. Kvartetten har ett etablerat följe på Youtube och deras bidrag var tillräckligt färgglatt, fartigt och allsångsvänligt för att förmå de, troligtvis, yngre segmenten i publiken att rösta.

För Plus-kunder: Lars Hägglund från Sollefteå debuterar i Melodifestivalen som låtskrivare: "Bara luta sig tillbaka och njuta"

Charlotte Perrelli gick inte vidare.

Bild: Jessica Gow/TT

Det blev däremot ingen framgång för schlagerdrottningen Charlotte Perrelli. Den tidigare Eurovisionvinnaren, och tvåfaldiga Melodifestivalenvinnaren, stod ensam på scen med sin gitarr och visade sig sårbar på Scandinaviums scen. Det uppskattades inte av publiken, åtminstone inte sett till röstningarna. Perrelli, debutanten Adrijana och Dinah Nah gick inte vidare från finalen.


Sebastian Folcker/TT


Patrick Stanelius/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan