Annons

Annons

Annons

Melodifestivalen 2017

Wictoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia till final i Melodifestivalen

Alla pratade om Loreen. Men Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren stal showen, och gick direkt till final från Melodifestivalens fjärde deltävling.
– Så mycket sorger som jag har haft inom mig släppte, säger en känslosam Jon Henrik Fjällgren om skrällen.

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia och Wiktoria går vidare till final efter lördagens fjärde deltävling i Melodifestivalen i Skellefteå.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Loreen får ursäkta (och tillsammans med Axel Schylström fokusera på nästa veckas Andra chansen). Kvällens vinnare var Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren (featuring Aninia).

– Oaaaah! Så glad är jag, säger en överväldigad Wiktoria

– När de ropade upp mitt namn så tog det några sekunder innan jag "Vänta lite, va? Sade han 'As I lay me down' till final?". Sedan var det bara tårar.

Hennes bidrag var tillsammans med Loreens "Statements" storfavorit att gå vidare till final från deltävlingen i Skellefteå. Men till skillnad från 2012 års Eurovisionvinnare höll Wiktoria för favorittrycket, vilket för henne innebär två finalplatser på två försök (i fjol blev hon fyra i finalen med "Save me").

Annons

Annons

– Jag tackar verkligen svenska folket. Att de gillar det lika mycket som "Save me", det känns jättebra.

Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia med låten "En värld full av strider (Vearelde gusnie jeenh vigkieh)".

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Ännu mer känslor var det hos Jon Henrik Fjällgren och Aninia.

– Jag vill både skratta och gråta på samma gång. Det känns som att mycket sorger som jag har haft inom mig släppte, och kommer att släppa ganska rejält sedan i kväll. Det känns som en dröm, säger Jon Henrik Fjällgren.

För några dagar sedan berättade han om sina mentala problem; på Instagram skrev han att han har diagnosticerats med posttraumatiskt stressyndrom och att en vän till honom dessutom gått bort.

Det var därför lätt att förstå att det var extra mycket känslor i svang när bidraget "En värld full av strider" utropades som finalklart.

– Jag höll på att sprängas av lycka, jag var jätteförvånad, säger Jon Henrik Fjällgren.

– Det är någon typ av eufori som jag inte ens kan beskriva, jag är jättejätteglad, säger Aninia.

Publiken bjöd på kvällens största jubel - till och med större än när hemmasonen, programledaren David Lindgren, bjöd på en egen ukuleleversion av "Bra vibrationer" - när Fjällgren och Aninia fick inta scenen för andra gången.

– Det var nog det tuffaste som jag har gjort, jag trodde aldrig att jag skulle klara det. Men det gjorde jag, säger Jon Henrik Fjällgren.

Annons

TT: Blir det fest nu?
– Ja, det är klart att det ska bli. Vi ska väl på den här, vad heter den där festen? Om det nu är någon fest så ska vi på den.

Annons

Kvällens skräll blev Loreen med låten "Statements", som missade finalplatsen och istället får rikta in sig på Andra chansen.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Att Loreen missade finalen förvånade många. Själv är hon mest lättad.

– Jag höll på att svimma där uppe. Det var inga tankar i huvudet, det stod helt still för det är ett utsatt läge att stå där och inte veta och man känner alla människors förhoppningar. Jag höll på att dö, säger Loreen.

TT: Är det en besvikelse?
– Nej, det vill jag inte säga. Jag räknade ju med att åka ut med huvudet före. Men jag hoppades på final, det ska jag inte säga något om.

Axel Schylström gör Loreen sällskap till Andra chansen nästa vecka, medan Les Gordons och Sara Varga & Juha Mulari slogs ut.

Finalen hålls den 11 mars i Friends Arena i Solna.

Wiktoria med låten ”As I Lay Me Down”.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Axel Schylström gick vidare till Andra chansen med låten "När ingen ser".

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Alice med låten ”Running With Lions”.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Les Gordons med låten ”Bound To Fall” tog sig inte vidare.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sara Varga och Juha Mulari med låten ”Du får inte ändra på mig" blev utslagna.

Bild: Fredrik Sandberg/TT


Lasse Mannheimer/TT


Linus Brännström/TT


Lydia Farran-Lee/TT


Linus Brännström/TT

.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan