Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Film i Västernorrlands samproducerade dokumentär om möten i Norrland har premiär

"En indisk handelsresande i Norrland" är Film i Västernorrlands samproducerade dokumentär. Den 3 mars har den premiär på SVT 2.

I dokumentären "En indisk handelsresande i Norrland" får vi följa Madhow Raje

Bild: Måns Berthas

Dokumentären är ett varmt porträtt av den 79-årige indiern Madhow Raje och hans livslånga kärlek till Norrland och norrlänningar. Vi får följa med på hans resa från Sundsvall till Kiruna när han säljaer platspåsar till kunder som har blivit hans vänner för livet. Gunnar Hall Jensen från Sundsvall som står bakom dokumentären fick idén när han själv träffade Madhow och facinerades av honom som mannen som kände "alla" i Norrland.

Annons

Annons

– Jag har aldrig behövt skicka en påminnelse till mina kunder och det finns alltid en säng att sova i och god, vällagad mat att äta. Norrland är och kommer alltid att vara mitt egna lilla paradis. säger Madhow Raje i ett pressmeddelande.

Flera av mötena med människorna runt om i Norrland skapade många starka minnen. I Gunnars fall är det främst mötet med Frida som i ung ålder tagit över sina föräldrars sågverk.

– Speciellt hennes sätt att berätta om vad Norrland betyder för henne gjorde djupt intryck på mig. Hur hon hade försökt att bo i Stockholm men att längtan till lugnet, det stora landskapet och gemenskapen blev för stort att hon flyttade hem igen. Hon berättar så fint att jag blir rörd varje gång jag lyssnar på henne. Vår titellåt ”Varje ögonblick vårt eget” som är specialskriven av The Confusions är ett citat från Frida. säger Gunnar i ett pressmeddelande.

Filmen är producerad av Jensen Production i samproduktion med Sveriges Television och med stöd av Film Västernorrland. Dokumentären "En indisk handelsresande i Norrland" har premiär den 2 mars klockan 20:00 på SVT2.

■ ■ Följ MittNöje på Facebook


Susanne Gillberg

060-197164
susanne.gillberg@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan