Annons

Annons

Annons

Fotboll

Dahlkvist om kvällens landskamp: "Behöver sätta anfallsspelet som vi har letat efter"

Sommarens EM-slutspel närmar sig och ikväll ställs OS-tvåan Sverige mot OS-trean Kanada. Frågan Sverige behöver få svar på är: hur står det egentligen till med anfallsspelet?
– Vi måste hitta de sista avsluten i boxen, säger Örebrostjärnan Lisa Dahlkvist till förbundets hemsida.

Lisa Dahlkvist vill sätta anfallsspelet under kvällen landskamp mot Kanada.

Bild: Emil Langvad/TT

Sveriges uppladdning inför sommarens EM i Holland har varit skakig. Efter två förluster, två oavgjorda och två segrar– och bara sex mål totalt (varav fyra kom i Rysslandsmatchen under Algarve) – behöver Sverige få ett kvitto på att anfallspelet sitter i kvällen match mot OS-trean Kanada.

Annons

Annons

– Vi har ett väldigt bra försvarsspel, det sitter som ett smäck. Mot Kanada i kväll kommer vi behöva sätta det här anfallsspelet som vi har letat efter, hitta spelvägarna, hitta de sista avsluten i boxen, säger Dahlkvist.

Förbundskapten Pia Sundhage kommer tillskillnad från de senaste fem matcherna där Sverige har spelat 4-3-3 att ställa upp med ett klassisk 4-4-2-system. Lisa Dahlqvist som är given på mittfältet i kvällens match i Trelleborg trivs med sin roll i laget.

– I landslaget så känner jag att jag har ett väldigt stort förtroende hos Pia vilket gör att jag har det här lugnet med mig på planen hela tiden. Sedan är det skönt att vara på hemmaplan i Örebra där har jag fått mycket ansvar att hand om alla yngre spelare som jag har runtomkring mig och försöka få båten att gå rakt fram, säger Dahlkvist.

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Josefine Johansson, Lisa Dahlkvist, Kosovare Asllani, Caroline Seger - Lina Hurtig, Olivia Schough.


Åsa Jakobsson

060–19 71 79
asa.jakobsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan