Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Fem miljoner till Västernorrland för att korta väntetiderna i cancervården

Den första halvan av årets statsbidrag för att korta väntetiderna och minska de regionala skillnaderna inom cancervården betalas nu ut till landstingen. Västernorrland får drygt fem miljoner kronor för att korta kötiderna.

Pengarna som betalas ut är en del av den överenskommelse som regeringen slöt med SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) i december 2016.

Totalt kommer landstingen som uppfyller överenskommelsens krav att få 407 miljoner kronor i stimulansmedel under 2017. Den första halvan av stimulansmedlen som nu betalas ut omfattar totalt 204 miljoner kronor. Landstinget Västernorrland får fem miljoner för att bättra cancervården.

Annons

– Ingen ska behöva vänta en dag för länge på vård när man har cancer. Därför är det viktigt att vi fortsätter det framgångsrika arbetet med att kapa väntetiderna och minska skillnaderna. Standardiserade vårdförlopp är ett bra sätt att ge vettiga förutsättningar för personalen att ge en bra och tillgänglig vård, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström, i ett pressmeddelande.

För att få ta del av den första halvan av årets statsbidrag ska landstingen och regionerna skicka in handlingsplaner som bland annat beskriver hur årets arbete med införandet av de standardiserade vårdförloppen ska ske. För att få ta del av den andra halvan ska man kunna visa att man till den första november i år har infört dem. En motsvarande summa betalas därför också ut i slutet av året till de landsting som nått målen.

Annons

FLER NYHETER:

Kvinnan erkänner misstänkta mordet i Stöde väster om Sundsvall: "Hon säger att hon handlat i nödvärn"

För Plus-kunder: Anställda på Trafikverket anklagas för att ta mutor: "Det är rykten och osanningar"

Hennes hem är lyxigt, tidlöst och modernt – nu startar Erika inredningsföretag

Annons

För Plus-kunder: Stödebor oroade efter misstänkta mordet: "Promenerar alltid där den tiden"


Emelie Sörling

060-19 70 00
emelie.sorling@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan