Annons

Annons

Annons

Hon blir huvudpersonen i nya "Skam"

NRK har släppt trailern till fjärde säsongen av "Skam" och nu står det klart att det blir Sana som serien kommer att kretsa kring.

Sana, i mitten, blir säsong fyras huvudperson i norska "Skam."

Bild: Pressbild

Rollfiguren Sana har – tillsammans med Vilde – varit favorittippad när fansen spekulerat om vem säsong fyra skulle handla om. Första säsongen av "Skam" släpptes 2015 och serien har blivit en exportsuccé som hyllats världen över för sin tonsäkra skildring av gymnasietiden.
I trailern avslöjas även att säsong fyra blir seriens sista. Den som får svårartad "Skam"-abstinens kan dock invänta en kommande amerikansk version.

Annons

Annons

NRK släpper första avsnittet på webben på måndag klockan 13.28. Serien har tidigare blockerats för tittare utanför Norge på grund av NRK inte betalat för internationella visningsrättigheter för musiken som spelas i serien. Det är fortfarande oklart när säsong fyra ska sändas i SVT.
– Vi har inga uppgifter om det än, men vi hoppas kunna sända det så snart som möjligt efter NRK, säger Maria Fornemo på SVT kommunikation.

Läs också: Skolan i "Skam" stänger ute närgångna fans

17-åriga Lina Rask driver Instagramkontot "skam2016", som har nästan en kvarts miljon följare. Hon är väldigt glad över att det blev just Sana som blir huvudperson.
– Hon har en väldigt spännande historia, hon bär på hemligheter som man gärna vill ta del av, säger hon.

Lina Rask säger att hon tycker att det är väldigt sorgligt att serien tar slut men är glad över dess framgångar, inte minst internationellt. Fans delar serien på nätet med undertexter på bland annat engelska och spanska. När serien tar slut i Norge kommer Rask ändå att fortsätta med Instagramkontot.

– Jag byter till versionen på engelska när den kommer i gång, säger hon.

TT: För de som inte har fattat grejen med "Skam" - kan du förklara?

Annons

– Det är igenkänningsfaktorn för oss unga. Jag växer upp i tonårsvärlden just nu, jag har varit med om mycket av det jag ser i "Skam" och kan identifiera mig med dem och deras känslor, säger Lina Rask.

Lydia Farran-Lee/TT


Lydia Farran-Lee/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan