Annons

Annons

Annons

Ishockey

Efter nio år hemifrån – nu återvänder Tomas Skogs till Mora: "Hermodsson har tjatat på mig"

Han lämnade moderklubben för Timrå 2008.
Nu är Tomas Skogs tillbaka i Mora.
– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan, säger han i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Allt om lagbygget i Mora IK inför återkomsten i SHL

Tomas Skogs spelade senast i Färjestad. Nu är 33-åringen klar för Mora.

Bild: Robert Granström/TT

Annons

Tomas Skogs blev en landslagsback genom moderklubben Mora. När klubben åkte ur högsta serien bytte han till Timrå och har sedan dess vandrat genom Skellefteå, Örebro och Färjestad.

Men efter nio år är han hemma igen. Tomas Skogs har skrivit på för två år med Mora.

– Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen, säger sportansvarige Anders Sundby.

Annons

För Plus-kunder: Karlskrona kommun hjälper Mora i kampen mot SHL: "Ingen enkel resa"

Klubben har länge velat ha tillbaka honom. Problemet har bara varit att han velat spela så högt upp som möjligt, även om hjärtat varit kvar i klubben.

– Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu.

För Mora är det förstås en prestigevärvning som har landats. Skogs börjar närma sig 700 SHL-matcher och är en veteran med SM-finaler på meritlistan.

– Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL, säger Anders Sundby.

Annons

Annons

För Plus-kunder: Mora IK vill lämna Smidjegrav – MIK-basen sågar publikkravet: "Det är orealistiskt"


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan