Annons

Annons

Annons

Ishockey

Brynässpelarens fina gest – ställde upp på studentbalen: "Han blev överlycklig"

18-åriga Johan Krantz, som har autism var nära att missa sin studentbal.
Men då ryckte Brynässpelaren Johan Alcén in som privatchaufför.
– När jag tittade på alla kort dagen efter satt jag bara och grät, berättar Johans mamma för Sportbladet.

18-åriga Johan Krantz som har autism, och en utvecklingsstörning är ett stort fan av Brynäs.

Så sent som förra säsongen fick han träffa Johan Alcén i samband med att han var speciellt inbjuden till en Brynäsmatch, och sedan dess har Brynässpelaren varit en av 18-åringens stora idoler.

Och i helgen fick han uppskattad hjälp av Alcén.

För när det på söndagskvällen var dags för studentbal för 18-åriga Johan var det svårt att fixa en bil som skulle passa, men då klev idolen in.

Annons

– Vi skickade en fråga till Johan Alcén om han hade någon bil med Brynässtripes och om han kunde vara chaufför, och det ville han så gärna, säger Johans mamma Ulrika Krantz till Sportbladet.

Annons

Anledningen till problemen var att Johan ska flytta från skolan i Söderhamn, till en skola i Bollnäs, vilket gör att han tvingas hoppa av ett år tidigare, och därmed skulle missa studentbalen.

Men både familjen och Staffangymnasiets studentkommitté kom i stället överens om att låta Johan gå på balen med eleverna som är ett år äldre.

– Han blev jätteglad så han fick reda på det. Han började rita skridskor och Brynäsmärken och pekade glatt på sig själv. När de väl träffades blev han nästan lite starstruck, men efteråt blev han helt överlycklig igen, säger Ulrika Krantz till Sportbladet.

Bild: Peder Andersson

Hon berättar för Sportbladet att gesten betydde väldigt mycket för henne som mamma.

Annons

Annons

– Det här att han får vara sig själv, att han får uppleva samma saker som ”normala” barn får, det betyder mycket. När jag tittade på alla kort dagen efter satt jag bara och grät.


Jennifer Engström

060-19 72 69
jennifer.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan