Annons

Annons

Annons

Division 1

Ännu en spelare från Sundsvall klar för Hudik Hockey: "Jag ser fram emot flytten till Hudiksvall"

Först Filip Lander och sedan Magnus Åkerlund.

Hudiksvalls HC slår nu in ett hattrick i värvningar från Sundsvall.

Som det ryktats om tidigare är nu forwarden Viktor Hertzberg klar för kommande säsong.

Text

Viktor Hertzberg är Hudik Hockeys tredje nyförvärv från Sundsvall inför kommande säsong.

Bild: Arkivbild

Annons

Det började pratas om Viktor Hertzberg till Hudik Hockey redan för en månad sedan då Expressenbloggaren MrMadhawk fått uppgifter om att forwarden skulle spela i HHC i vinter.

Nu en månad senare står det klart att Hertzberg är klar för en flytt till Hudiksvall.

Annons

Annons

– Det var på gång redan förra säsongen, men i år är läget bättre. Tränarstaben ser riktigt bra ut och jag får en känsla att vi på papperet har en riktigt starkt trupp. Men som alltid gäller det att leverera på isen, säger Viktor Hertzberg i ett pressmeddelande från HHC.

26-åringen har varit en pålitlig poängmaskin för Sundsvall de senaste säsongerna. I fjol spelade han dock bara sex matcher på grund av en axelskada som han var tvungen att operera. Innan dess var han med och tog upp Sundsvall i allsvenskan till säsongen 2015/2016.

Läs också: Sportchefen om Hudik Hockeys värvningssuccé

Viktor Hertzberg fostrades till stor del i Frölundas juniorled men har även hunnit med ytterst korta sejourer i Örebro och Åkers IF. Tre säsonger med juniorhockey i Nordamerika har han också hunnit med under karriären.

Från Hudik Hockeys sida ser man positivt på den rutin Viktor Hertzberg medför till truppen.

– Viktor är en snabb ytterforward som är bra på hela banan med sin starka skridskoåkning och teknik. Dessutom tillför han viktig rutin från Hockeyallsvenskan och kombinationen äldre med yngre i truppen ser bra ut, säger sportchefen Anders Schmidt i pressmeddelandet.

Annons

Viktor Hertzberg är Hudik Hockeys sjätte nyförvärv inför kommande säsong och forwarden längtar redan till säsongen med HHC.

Annons

– Jag ser verkligen fram emot den här säsongen och flytten till Hudiksvall och Hälsingland, säger han.

Fakta Viktor Hertzberg

Ålder: 26.

Position: Forward.

Moderklubb: Sunne IK.

Övriga klubbar: IFK Munkfors, Frölunda J18, Frölunda J20, Cape Breton Screaming Eagles (QMJHL), Montreal Juniors (QMJHL), Blainville-Boisbriand Armada (QMJHL), Örebro J20 och A-lag, Åkers IF, Sundsvall Hockey.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan