Annons

Annons

Annons

Föllinge

Stor brand härjar i Föllinge i Jämtland – gasoltuber med explosionsrisk inte lokaliserade

18.56 på fredagskvällen larmades SOS om brand i Föllinge, i Krokoms kommun i Jämtland.
En verkstadsbyggnad blev snabbt övertänd och får brinna ner. Även fordon som stod på tomten samt skog har fattat eld och det ska finnas en risk för explosioner av gasflaskor.
Allmänheten i närheten uppmanas stanna inomhus samt stänga dörrar, fönster och ventiler.

TV: Vi sände live med anledning av branden i Föllinge.

Inbäddat innehåll

22.38

Enligt Lars Nyman , inre befäl på räddningstjänsten, är de gasoltuber som utgör en explosionsrisk ännu inte lokaliserade.

- Vi vet att de låg inom brandområdet men har ännu inte hittat dem, därför kvarstår avspärrningarna för att det fortfarande finns en risk för explosion.

Totalt var 25 brandmän från fem olika stationer på plats efter att branden utbrutit. Ett tiotal brandmän är fortfarande på plats och arbetar med eftersläckningsarbete. Branden är under kontroll.

Annons

- Vi kommer vara här minst hela natten för att leta efter gasoltuberna.

Annons

Viktigt meddelande till allmänheten kvarstår men gäller nu enbart explosionsrisken då det inte längre brinner enligt Lars Nyman. I nuläget har det inte kommit några rapporter om skadade.

19.30

– Det är en brand som utbrutit och spridit sig i skrotbilar, lastbilar och skog, vi har inte branden under kontroll, säger räddningstjänstens inre befäl.

Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i område att gå inomhus och hålla fönster, dörrar och ventilation stängda.

TV: ÖPs reporter var på plats

Inbäddat innehåll

Enligt räddningstjänsten ska det finnas gasoltuber på platsen som försvårar räddningsarbetet med tanke på explosionsrisken.

– Ladugården eller verkstadsbyggnaden är övertänd och får brinna ner. De har släppt den nu. Vi har styrkor från fem stationer på plats, säger Lars Nyman, räddningschef i beredskap.

Vid 22-tiden ska branden vara under kontroll men platsen fortfarande vara avspärrad.

Inbäddat innehåll

Annons


Evelina Pålsson

063-16 17 11
evelina.palsson@mittmedia.se


Jessica Ivarsson

060-19 70 00
jessica.ivarsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan