Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Bolagsverkets nya generaldirektör utsedd

Under torsdagen har Bolagsverket meddelat att regeringen utsett en ny generaldirektör för myndigheten. 21 augusti tillträder Annika Stenberg på sin nya post.

Bolagsverket, med säte i Sundsvall, får en ny generaldirektör i augusti. Regeringen har utsett Annika Stenberg på befattningen för en period på sex år.

– Annika Stenberg har en lång och bred erfarenhet av ledarskap efter flera ledande befattningar inom Rikspolisen, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten. Hon har varit drivande bakom förändringsarbete och verksamhetsutveckling på dessa myndigheter. Annika har även arbetat med ökad digitalisering och e-tjänster, högaktuella områden för Bolagsverket, uppger innovations- och näringsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Bolagsverket har närmare 600 anställda och har sedan den ordinarie generaldirektören Annika Bränström lämnade myndigheten i april haft Inga Otmalm som tillförordnad generaldirektör. Hon återgår till rollen som direktör och generaldirektörens ställföreträdare.

Annons

Annons

– Jag känner mig stolt, hedrad och ödmjuk inför uppdraget att få leda Bolagsverket de närmaste sex åren. Jag ser fram emot att möta alla medarbetare och tillsammans fortsätta att utveckla verksamheten, uppger Annika Stenberg i pressmeddelandet.

FLER NYHETER:

Man till akuten efter knivskärning – misstänkt man gripen: "Blödde när polisen kom dit"

För Plus-kunder: Begår flera brott och försvinner sedan snabbt från Sverige – så arbetar ligor från olika länder

Insändare: Äldre är kunder och inte brukare – vill inte ha hjälp om det är så jag kommer att kallas

För Plus-kunder: Skolbyggen blir 79 miljoner dyrare än planerat: "Ett mönster vi sett tidigare"

Annons

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.


Jessica Ivarsson

060-19 70 00
jessica.ivarsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan