Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sverige tog en poäng mot Tyskland i första gruppspelsmatchen i EM: "Kommer bara bli bättre"

Tidigare i kväll kryssade Sverige i den första EM-matchen i holländska Breda. Detta då svårspelade Tyskland stod för motståndet.

Sverige tog en poäng i premiäromgången av Europamästerskapen i Holland. Med stjärnor som Lisa Dahlkvist, Lotta Schelin och Kosovare Asllani från start lyckades Sverige kriga till sig en poäng.

– Det är första gången på väldigt länge vi hållit nollan mot Tyskland. Jag tycker att vi lyckades med vårt försvarsspel. Men det hade varit ännu roligare ifall vi lyckats med vårt omställningsspel, sade Pia Sundhage till SVT efter matchen.

Annons

Annons

Hon fortsätter:

– Nu ska vi vila oss i form till nästa match.

Pia Sundhage var nöjd med defensiven, men har mer att önska i det offensiva spelet till de kommande matcherna.

– Det enda som inte gick vår väg var den sista passningen. Men man kan inte få allt. Det här kommer bara bli bättre, sade hon.

Sverige var väldigt stabila bakåt och Hedvig Lindahl i målet gjorde en fin match. Lagkaptenen Caroline Seger hyllar sina lagkamraters insats i defensiven.

– Jag tycker att vi står upp bra. Vi spelar bra försvarsspel och vi försvarar bra tillsammans. Vi tappar lite bollar i fel lägen. Men jag tycker att det är en bra premiär och 0-0 är vi nöjda med, sade lagkaptenen Caroline Seger till SVT efter matchen.

I början av andra halvlek skadade sig Olivia Scough. Hon tvingades då till byte. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är, men Pia Sundhage säger att hon kan spela nästa match.

– Vi har ju världens bästa medicinska team. Hon får spela nästa match istället, säger Pia Sundhage om Olivia Scoughs skada.

Kosovare Asllani gjorde en gedigen insats i dagens match.

Bild: Patric Söderström/TT


Martin Weiner

060-19 70 00
martin.weiner@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan