Annons

Annons

Annons

Ishockey

Markus Näslund om värvningsförsöket av Foppa och Susse i NHL: "Ta honom"

Peter Forsberg. Markus Näslund. Niklas Sundström. De spelade i Modo ihop och var mycket framgångsrika tillsammans.
Men snart är resan och äventyret slut för gott. De tar farväl i en uppvisningsmatch i Stavanger nästa vecka.
– Nu är det definitivt slut, säger Markus Näslund till Sportexpressen.

Nästa vecka tar Peter Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström farväl till sina karriärer för evigt. Detta när de spelar en välgörenhetsmatch i norska Stavanger med kändislaget Icebreakers.

– Det är svårt att tacka nej när det handlar om välgörenhet och det här laget, som legat mig så varmt om hjärtat i femton år. Vi har så kul tillsammans, säger Markus Näslund till Sportexpressen.

Han fortsätter:

– Ja, nu har jag spelat färdigt. Det här är sista gången. Jag vet att jag sagt det tidigare, men nu är det definitivt slut.

Först tänkte både Näslund och Sundström avstå att spela matchen, men Kent Forsberg som är tränare för Icebreakers övertalade båda spelarna att vara med.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt att vi får chansen att spela tillsammans igen, men samtidigt är det lite sorgligt att det är sista gången. Men tiden går, vi var 18-19 år under den där JVM-turneringen och det är 25-26 år sedan. De var så otroligt spelintelligenta, så det var roligt att kampera ihop med dem. Jag och Susse vann ju VM-guld med Tre Kronor 1998, säger Peter Forsberg till Sportexpressen.

Annons

Annons

Men det är en ovan Peter Forsberg som kommer att beträda isen i Stavanger. Han har nämligen inte haft en minut på isen i sommar.

– Du hittar inte många gram fett på kroppen hos Macke och Susse. Det är jag som kommer att få det jobbigast för att orka hänga med dem. Jag har inte hunnit vara på is och träna något i sommar och vet inte om jag hinner åka skridskor en enda gång före avresan till Norge, säger han.

Niklas Sundström, Markus Näslund och Peter Forsberg spelar en sista match ihop i Stavanger nästa vecka.

Bild: Stig Kenne/Erik Nylander

Trion har under åren varit delaktiga i att samla in över sex miljoner kronor till sjuka barn i Västernorrland via Icebreakers. Markus Näslund är stolt och glad över att ha kunnat hjälpa till och bidragit.

– Peter ska ha den största äran att hela den här satsningen blev av, Nu har vi hållit på i femton år och det är fantastiskt att vi kunnat dela ut så mycket pengar. Vi känner alla en stor glädje över det, säger han.

Trots att kedjan har spelat ihop i Modo under flera perioder så spelade de aldrig ihop i NHL någon gång. Detta trots att Markus Näslund försökte få både Peter Forsberg och Niklas Sundström till Vancouver i mitten av 00-talet.

– Jag försökte få Peter att komma till oss i Vancouver efter lockouten 2004-05, men han skrev på för Philadelphia. Och när Susses namn diskuterades inför trading deadline ett år i NHL sa jag direkt: "Ta honom." Man måste ha spelat med Susse för att förstå hur duktig han är, säger Markus Näslund.

Annons

Annons

På frågan om hur bra en eventuell NHL-kedja hade fungerat ihop svarar Näslund:

– En svår fråga. Men jag tror att vi hade fungerat bra tillsammans även på de mindre nordamerikanska rinkarna. Hade vi bara fått lite tid att spela ihop oss, så.

Matchen med Icebreakers spelas i Stavanger den 16 augusti. Med i laget kommer även Mats Zuccarello, Mika Zibanejed, Carl Hagelin och Oscar Lindberg spela.


Martin Weiner

060-19 70 00
martin.weiner@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan