
"Det har blivit både kortare och färre möten, även om det beror lite grand på vad det handlar om. Vi har en bättre struktur på våra möten", säger Ulricha Gatugård, socialsekreterare i Sundsvalls kommun.
Bild: Ove Öst
– Det finns en ganska utbredd möteskultur om hur man gör det här jobbet, för så här har vi alltid gjort. Där har vi fått vända på en del stenar för att få mer tid till det vi egentligen ska göra, säger Eva Leijon, projektledare vid socialtjänsten.
Annons
Annons
Socialtjänstens satsningar där socialsekreterare bara behöver vara 6 timmar på jobbet har med andra ord även inneburit ett nytt sätt att jobba.
– Projektet har även haft en inriktning som visat att genom att utveckla och förbättra sitt arbetssätt, så går det att göra sitt arbete på kortare tid om man är mer fokuserad och tidsoptimerad. Vi fick en stor förmån, men vi har lyckats med uppdraget, säger Eva Leijon.
För Plus-kunder: Kortare arbetsdag gav färre sjukdagar – projektet vid socialtjänsten får fortsätta

"För mig har det här projektet haft en påtaglig effekt, eftersom jag är småbarnsförälder. Förhoppningen är väl att det här projektet ska kunna växa", säger Frida Eriksson, socialsekreterare i Sundsvalls kommun.
Bild: Ove Öst
Läs också: Socialtjänsten testar förkortad arbetstid – med hjälp av stafettpersonal
Läs också: Inga tydliga besked om effekterna av en arbetstidsförkortning – med bibehållen lön
Annons