Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Lovande filmskapare från länet ställer upp i en tävling i Trondheim

Tre filmskapare från länet har valts ut för att tävla om en prispengar till sitt filmprojekt. Allt kommer att avgöras när Mid Noric Film Pitch ordnas i Tronheim den 15 oktober.
– Jag har ju aldrig gjort något sånt här förut, berättar filmskaparen Tove Nowén i ett pressmeddelande.

Västernorrlands hopp i tävlingen är Jonathan Norberg, Tove Nowén och Maria Forslin som alla har en chans att vinna pengar till sina filmprojekt.

Bild: Pressbild

Mid Nordic Film Pitch ordnas nu för femte året i rad i Trondheim. En tävling om totalt 75 000 kronor kommer att hållas och det är Jonathan Norberg, från Sundsvall, tidigare Sollefteåbon Tove Nowén och Sundsvallsbon Maria Forslin som kommer att representera Västernorrland.

Annons

Annons

Den årliga pitchtävlingen är till för lovande kortfilmsprojekt från den gemensamma regionen Västernorrland, Jämtland/Härjedalen och Tröndelag. Tre filmskapare från varje region har valts ut och kommer att pitcha sina projekt väl på plats i Trondheim.

– Det känns riktigt spännande att få representera Västernorrland i den här pitchtävlingen, lite läskigt såklart men också väldigt kul. Jag har ju aldrig gjort något sånt här förut, alltså pitcha framför en jury och publik, berättarTove Nowén, en av filmskaparna från Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Bakom beslutet om vem som vinner står en juryn som består av professionella filmarbetare från Sverige och Norge. Tillsammans kommer de att välja en vinnare som får 60 000 kronor och en tvåa som får 15 000 kronor i produktionsstöd till sitt filmprojekt.

För Plus-kunder: Liam har släppt självhatet – den tidigare Idol-deltagaren har kommit långt i sin könskorrigering

För Plus-kunder: Bottennapp har inte varit bättre: "Inte vilken föreställning som helst"

Annons


Emma Kupari

060-19 71 52
emma.kupari@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan