Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Nya festivalen Film Fest Sundsvall startar 2018: "Vi vill ha en bred festival med spets"

En filmfestival kommer att arrangeras i Sundsvall med start 2018. Under våren har Film Fest Sundsvall premiär och planeras att bli en angelägenhet för hela Norrland.

– Staden är ju som gjord för att arrangera en filmfestival i, säger Andreas Fock, projektledare för Film Fest Sundsvall.

Text

Film Västernorrland står som arrangörer för Film Fest Sundsvall från och med år 2018. Tillsammans med Andreas Fock har de som uppdrag att stärka och utveckla filmkulturen som finns i Norrland.

– Första tanken som slog mig när jag började jobba på Film Västernorrland var: Varför finns det ingen filmfestival i Sundsvall? Staden är tillräckligt stor för att kunna hitta en publik, men inte så stor att du riskerar drunkna, säger Andreas Fock, projektledare för Film Fest Sundsvall i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Den första och hittills enda programsektionen för filmfestivalen har presenterats och fått namnet NORRLAND SHORTS. I denna sektion är det planerat att kortfilmer i alla genre ska visas, av filmskapare från Västerbotten, Norrbotten, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland.

– Idén är att ha flera olika fokus under festivalen. Det kommer även göras en satsning på nordisk film av nya regissörer på frammarsch. Dokumentärfilmsinslag kommer det också att bli, vi vill ha en bred festival med spets, säger Andreas Fock, projektledare för Film Fest Sundsvall i ett pressmeddelande.

Film Fest Sundsvall kommer hållas den 12-15 april 2018 och mer information om festivalen och dess program kommer att komma fortlöpande.

Film Fest Sundsvall arrangeras av Film Västernorrland.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan