Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Populära evenemang i Sundsvall får ökad sponsring: "Har blivit en oväntad succé"

Tre populära sommarevenemang i Sundsvall får ökat ekonomiskt stöd av Stadsbacken. Mest får Sundsvall Bjuder, som får 125 000 kronor mer än 2017, över 700 000 kronor totalt.

– Det känns som en motiverad förändring med tanke på att mellan 8 000-10 000 personer besöker evenemanget vid varje tillfälle under sommaren, säger Anders Johansson, VD för Stadsbacken, i ett pressmeddelande.

Sundsvall Bjuder 2017.

Bild: Mats Olsson

Annons

Stadsbacken AB, som ägs av Sundsvalls kommun, har nu gjort klar sina sponsringsavtal med sommarens evenemang. Det står klart att gratiseventet Sundsvall bjuder, som arrangeras under fem tisdagskvällar i juli, får 500 000 kronor i ekonomiskt stöd samt ytterligare 225 000 kronor för scenhyra och Rix FM Festivalen.

Det innebär att sponsringen höjs med 125 000 kronor jämfört med förra året. Anledningen till detta är nligt Stadsbacken att eventet har utökats med en kväll.

Annons

Annons

– Sundsvall Bjuder firar fem år i år och de här tisdagskvällarna har blivit en lite oväntad succé även för handeln i Stenstan och inte minst för restaurangnäringen i centrala Sundsvall, så det känns som väl investerade pengar, säger Anders Johansson, VD för Stadsbacken, i ett pressmeddelande.

Även Sundsvall Pride och Thaifestivalen får 25 000 kronor var i ökad sponsring, från 100 000 kronor till 125 000 kronor.

– Här handlar det i hög utsträckning om besökare utifrån – i många fall från andra länder – så ur ett turistekonomiskt perspektiv är Thaifestivalen ett mycket bra evenemang för Sundsvall. Båda festivalerna kompletterar dessutom varandra utmärkt, både vad gäller tid och plats, säger Anders Johansson.

För Plus-kunder: Rockig premiär för Sundsvall bjuder – se folkfesten i bilder

För Plus-kunder: Berghagen kryddade Sundsvall bjuders tidningsauktion – fyrdubblade utgångspriset

Annons

Annons

Till toppen av sidan