Annons

Annons

Annons

Allt fler hotell avskaffar "Stör ej"-skylten efter Las Vegas-dådet

Efter masskjutningen från ett hotellrum i Las Vegas oktober 2017 avskaffar allt fler hotellkedjor "Stör ej"-skylten som kan hängas på hotellrummets dörr.

Text

59 döda och 527 skadade efter skottdrama i Las Vegas

Senast i raden är ett antal av Disneys hotell, rapporterar CNN. I stället för en skylt med "Do Not Disturb" (stör ej) finns en skylt "Room Occupied" (rummet upptaget), och hotellet förbehåller sig rätten att låta sin personal gå in på hotellrummen trots att skylten hänger på dörren. De kommer dock att knacka först.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Hilton-kedjan ändrade sin policy i november, och personalen ska kontakta säkerhetsavdelningen om gäster haft Stör ej-skylten upphängd 24 timmar i rad. Boyd Gaming, med hotell i Las Vegas och på andra platser i USA, införde en rutin om tillsyn efter två dygn redan i slutet på oktober.

Ingen av kedjorna säger officiellt att åtgärderna är en direkt följd av Las Vegas-dådet. Där hade gärningsmannen under flera dagar fört in tio resväskor med vapen och ammunition till sitt hotellrum i Mandalay Bay, och antalet dödsoffer blev det högsta hittills vid en masskjutning i USA.

Minnesplatsen i Las Vegas efter döddskjutningen då 58 människor dödades och hundratals skadades. Arkivfoto: John Locher / AP Photo/

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan