Annons

Annons

Annons

Annons

Nordanstig

Befarat snöoväder – kommunen stänger skolor: "Vill inte chansa med våra elevers liv och hälsa"

De närmaste dygnen förutspås ett kraftig snöfall, med uppemot 50 centimeter snö, att dra in över Hälsingland. Med anledning av detta har Nordanstigs kommun beslutat att hålla skolorna stängda under torsdagen.

Text: 

Arkivbild

Annons

Kommunen meddelar vidare på sin hemsida att alla skolskjutsar kommer att ställas in och uppmanar föräldrar att hålla sina barn hemma. Dock kommer förskolor och fritidshem fortsatt hålla öppet.

Prognosen är osäker, men det finns anledning att anta att särskilt torsdagen kan bli besvärlig, inte minst i trafiken. Kommunledningen har därför beslutat att ställa in all undervisning i de kommunala skolorna, skriver kommunen på sin hemsida.

Annons

Annons

Trots att skolorna håller stängt kommer personal att finnas på plats, men någon schemalagd undervisning kommer inte att genomföras.

– Vi är på det klara med att inställda skolskjutsar och undervisning kan ställa till det för vissa familjers planering. Men som läget nu ser ut vill vi inte chansa med våra elevers liv och hälsa. Vi tar helt enkelt det säkra före det osäkra, säger utbildningschef Eva Fors på kommunens hemsida.

Nordanstigs kommun har även påbörjat ett arbete där man ser över måltidsleveranserna till personer som har hjälp av hemtjänsten.

– Vi har beredskap för att sätta igång vår krisorganisation om det skulle behövas. Nu övervakar vi utvecklingen noga för att se om det är något ytterligare vi behöver göra för att vara säkra på att vår kommunala service fungerar så normalt som möjligt, säger kommunchef Fredrik Pahlberg på hemsidan.

Annons

Annons

Till toppen av sidan