Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Positiva besked under krismöte om snöovädret – länsstyrelsen: "Imorgon återgår allt till det normala"

Under torsdagskvällen samlades flera aktörer i länet till ett möte för att diskutera hur konsekvenserna av snöovädret ska hanteras. Enligt Håkan Söderholm på Länsstyrelsen i Västernorrland var det ett ljust möte.

– Vi är överens om att alla aktörer ska bedriva normal verksamhet imorgon, säger han.

Håkan Söderholm på Länsstyrelsen i Västernorrland bedömer att det mesta kommer återgå till normal verksamhet under fredagen.

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

Snöovädret som dragit in över Västernorrland har lämnat stora avtryck. Det har varit flera trafikolyckor, skolor har stängts, tak har rasat och kollektivtrafiken har stängts. Som i sin tur lett till att människor inte kunnat ta sig till jobbet och att stora köpcentrum stått tomma. Med anledning av detta samlades flera aktörer i länet till ett möte för att diskutera hur konsekvenserna av snöovädret ska hanteras. Enligt Länsstyrelsen var det ett positivt möte.

Annons

Annons

– Vädret ser ut att bli bättre imorgon och därför är vi överens om att alla aktörer ska bedriva vanlig verksamhet. Vår förhoppning är att allt ska återgå till det normala, säger Håkan Söderholm på Länsstyrelsen i Västernorrland.

Med normal verksamhet menar han bland annat att busstrafiken ska köras som vanligt, med viss reducering i Sundsvalls tätort på grund av halka. Skolorna kommer att hållas öppna och de stora vägarna ska vara väl underhållna.

– Många är helt beroende av vägnätet och det är viktigt att kunna ta sig till och från jobbet. Därför har Trafikverket lovat att försöka hålla de stora vägarna så som E4 och riksväg 90 framkomliga. Vi har ju många pendlare i länet. Men det är förstås viktigt att vara försiktig i trafiken, säger Håkan Söderholm.

Hur kommer ni hantera konsekvenserna av snöovädret?

– Att få bort snön är det ansvariga aktörer som får sköta. Det är mest infrastrukturen som drabbats, med bland annat tak som rasat. Sen har det varit lite strömavbrott på några ställen.

Håkan Söderholm berättar vidare att han aldrig under sina år på Länsstyrelsen varit med om ett sådant snöoväder.

– Jag kan inte minnas att det någonsin varit så här mycket snö i kombination med den här vinden förut. Vet inte om det är rekord, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan