Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Tåg fast i Söderhamn – alla avgångar till och från Sundsvall ställs in

Strax efter klockan 16 på torsdagen fattade SJ beslut om att ställa in all tågtrafik till och från Sundsvall. Även alla Norrtåg mellan Sundsvall och Umeå är inställda, fram till lördagen kl 05.

– Vi kommer att ställa in samtliga avgångar till och från Sundsvall under resten av trafikdygnet och anledningen är det rådande väderläget, säger Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ.

TV: Vi sände live från tåget som fastnat i Söderhamn.

Inbäddat innehåll

Det innebär att inga tåg kommer att avgå från Sundsvall resten av trafikdygnet. De tåg som redan är "på rull" åker fram till sin destination, alla övriga avgångar ställs in.

Annons

Annons

Nu meddelar Trafikverket att sträckan Sundsvall-Gävle stänger till och med fredag klockan 12.00.

– De resenärer vars kommande resor berörs till och från Sundsvall kommer vi att kontakta för att informera att vi har ställt in avgångarna. De kommer att ha möjlighet att boka om eller boka av resan utan extra kostnad. Enklast är det att boka om resan via hemsidan, säger Carl-Johan Linde.

Det finns ännu ingen prognos för när trafiken kan gå igång igen. SJ uppmanar också resenärerna att följa den senaste informationen från SJ via appen eller hemsidan.

Sedan tidigare har Norrtåg ställt in alla sin avgångar mellan Sundsvall och Umeå från kl 5 torsdag morgon till kl 5 lördag morgon.

Läs också: Busstrafiken i länet fortsatt inställd hela kvällen: "Kan inte garantera säkerheten för passagerare och personal"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan