Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Efter snöovädret – räddningstjänsten vädjar: "Ta hand om varandra"

Många drabbades av det snöoväder som drog in över Västernorrland under torsdagen. Men några av de kanske mest utsatta var de äldre. Nu vädjar räddningstjänsten till allmänheten att ta hand om varandra.

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

I efterdyningarna av det extrema snöovädret som slog till i Västernorrland kan det vara flera personer som är i behov och stöd. Det menar räddningstjänsten i Medelpad. De kraftiga snömassorna har bland annat lett till flera trafikolyckor, tak som rasat och personer som blivit insnöade och inte kunnat lämna sina hus. Under fredagen hittades även tre personer döda utomhus efter ovädret.

Annons

Nu meddelar räddningstjänsten att även om ovädret minskar i styrka så är det inte över ännu. Som även uppmanar människor att ta hand om varandra.

Annons

"Har du en granne eller äldre person i din närhet som kan vara i behov av stöd? Det finns små saker som gör stor skillnad i situationer som denna. Kanske kan du hjälpa till med att handla mat, skotta eller se till att det finns ved till brasan. Vi får helt enkelt ta hand om varandra lite extra en sådan här gång", skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan