Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Flera personer hittades döda utomhus i Ångermanland – polisen: "Det är ovanligt"

Under fredagsmorgonen hittade polisen tre döda personer utomhus i Ångermanland. Det är personer i 75-årsåldern som hittats, på olika platser i länet.

TV: Se vår livesändning med anledning av dödsfallen.

Inbäddat innehåll

Under fredagen gick polisen ut med information om att tre personer hade hittats utomhus i länet på fredagsmorgonen. Polisen var inledningsvis förtegna om detta men senare framkom det att dessa personer hade påträffats i Ångermanland.

Annons

Annons

Det rörde sig om tre personer i 75-årsåldern. En man i Härnösand, en kvinna strax utanför Kramfors och en kvinna i Bjästa.

– Det är ovanligt att vi hittar tre personer avlidna utomhus under samma förmiddag, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Kvinnan i Kramfors hade åkt sjuktaxi hem på torsdagskvällen. Hon hittades sedan död utanför sin bostad under fredagsmorgonen, enligt Bo Nordqvist, förundersökningsledare i Kramfors.

Den Härnösandsbo som hittades anmäldes saknad av hemtjänsten, men påträffades av en patrull under torsdagen. Han fördes då till hemtjänsten och tog sig sedan hem, men hittades sedan död utanför bostaden, enligt Bengt Jansson, lokalpolischef i Södra Ångermanland.

Enligt honom kan det stora snöovädret ha haft en viss del i det som har hänt.

– Så kan det förstås vara, men innan vi vet något så är det bara spekulationer, säger han.

Förutom de tre dödsfallen i Ångermanland har det även rapporterats om en man som hittades avliden i en bil under torsdagen i Sundsvalls kommun. Det har även rapporterats om en man som hittades död i sin bostad i en mindre ort utanför Örnsköldsvik. Han ska ha legat i bostaden under en längre tid.

– Det stämmer. Jag har förstått att personen legat en tid, men jag har ingen information om det. Men jag vill poängtera att vi påträffar avlidna personer inomhus i deras bostäder i princip dagligen. Det är ett av våra vanligaste ärenden och inget som vi brukar gå ut med information om. Det ovanliga i detta är som sagt att vi hittar tre personer döda utomhus samma förmiddag, säger Peder Jonsson.

Annons

Annons

Kropparna ska nu undersökas för att få en bild av vad som har hänt, men polisen misstänker just nu inget brott i något av dödsfallen. Anhöriga är underrättade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan