Annons

Annons

Annons

Snöovädret i februari 2018

Länsstyrelsen svarar på kritiken från bärgarna: "Ville inte framställa det som fredagen skulle vara normal"

Efter bärgarnas kritik mot länsstyrelsen, att allt skulle återgå till det normala under fredagen, så backar nu länsstyrelsen och menar att det aldrig var meningen att framställa det som att fredagen skulle vara normal.

Efter torsdagens snökaos i Västernorrland hölls ett krismöte – och budskapet från länsstyrelsen var att allt skulle återgå till det normala under fredagen. Detta fick länets bärgarna att gå i taket.

– Under fredagen så blev det kaos, berättade Rickard Einebrant, bärgare på Assistancekåren.

Läs mer: Allt återgick inte till det normala – bärgare riktar skarp kritik mot länsstyrelsen efter snökaoset: "Jobb upp över öronen"

Annons

Annons

I ett pressmeddelande så backar nu länsstyrelsen och beklagar att det tolkades som att läget skulle vara normalt.

Bild: Eva Lena Olsson

"Bilden vi hade efter torsdagens samverkansmöte, var att alla aktörer i länet skulle försöka bedriva normal verksamhet så långt det var möjligt. Det handlade främst om skolor, äldreomsorg och bussar, för att nämna några samhällsviktiga verksamheter. Varje aktör fattar beslut om sin verksamhet och länsstyrelsens roll är att underlätta samverkan", meddelar Håkan Söderholm, Enhetschef på Länsstyrelsen i Västernorrland, via ett pressmeddelande.

Läs mer: Positiva besked under krismöte om snöovädret – länsstyrelsen: "Imorgon återgår allt till det normala"

De beklagar att informationen missuppfattas.

"Vi vill beklaga att det har tolkats som att läget skulle vara normalt i alla delar av samhället, på fredagen. Vi tar till oss av kritiken och ska försöka vara tydligare framöver.

Vi är oerhört imponerade av det jobb som alla har gjort och fortfarande gör, för att hålla vägar öppna och andra verksamheter igång, med tanke på det väder som varit."

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan